Na tým z Hané nemá Beksa dvakrát příjemné vzpomínky. Po vyrovnané bilanci v minulé sezoně v základní části i nadstavbě s nimi padla ve čtvrtfinále. Olomoucko s ní vyběhlo 4:0 na zápasy. V sobotu tak mají pardubičtí dlouháni první možnost odplaty.


4. kolo základní části Kooperativa NBL: BK JIP Pardubice (2 výhry/1 prohra) vs. BK Olomoucko (2/1). Sobota 17.30, sportovní hala Dašická.

Pardubičtí basketbalisté se na utkání s Olomouckem naladili výhrou v rakouském Klosteneuburgu (80:67). Teď ale musí přeladit na mód Kooperativa NBL a hlavně jiný styl, než předvedl Dukes.

„Čeká nás zápas s jedním z adeptů na medailové umístění. Řekl bych, že pro nás to bude nejtěžší utkání ze všech, které jsme prozatím odehráli. Nicméně znovu hrajeme doma, kde bychom chtěli mít všechny zápasy pod kontrolou, takže uděláme vše pro úspěch,“ slibuje asistent trenéra Adam Konvalinka.

Hanáci už jednou v soutěži prohráli, když nestačili ve venkovním duelu na Ústí nad Labem. Nezvládli tam prodloužení. Největší hrozbou bude stejně jako v loňské sezoně Javonte Douglas. Na perimetru mu pak kryje záda excelentní trojkař Lukáš Palyza. Ten se na palubovce potká s reprezentačním kolegou Tomášem Vyoralem, který se zatím prezentuje v pardubickém dresu jako skutečná posila.

„Olomoucko udrželo své opory a přišlo několik nových hráčů. Rozehrávač Kouřil už je zkušený hráč, silný na balónu, který určitě dodává Olomoucku další možnosti. Američan Morgan se zatím jeví hodně týmově, pivot Josipovič dodá důraz v podkošovém prostoru na obou polovinách hřiště. Klíčovými faktory budou především znepříjemnit soupeři střelbu z delší vzdálenosti, o kterou se opírá, dále být silnější na doskoku, protože to je jedna z věcí, která zdobí hru Olomoucka. Musíme sbírat každý tzv. neutrální balón, nesmíme hostům dovolit skórovat z druhých šancí,” má jasno Konvalinka.

Ilustrační foto
V Číně si dělají všechno po svém