Oba vandalové si totiž před budovou nádraží Českých drah vzali na paškál zaparkované služební vozidlo Policie České republiky. „Obcházeli služební octávii a poté nějakým ostrým předmětem rozpárali obě pravé pneumatiky,“ řekl našemu Deníku jeden z pardubických policistů.

Muži zákona na to však naštěstí přišli dřív, než bylo potřeba vyjet na nějaký zásah. „Policisté ihned provedli šetření, při kterém se jim podařilo dopadnout dva podezřelé muže, kteří se tohoto skutku zřejmě dopustili,“ uvedla mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová. Oba opilí muži, kteří jsou z Ústí nad Labem, byli předvedeni na služebnu železniční policie. „Jeden z nich se snažil tropit výtržnosti, a tak proti němu muselo být použito donucovacích prostředků,“ dodal policista.

Policisté celou událost stále šetří. „Škoda byla předběžně vyčíslena na částku čtyři a půl tisíce. Zatím však tento případ žádnou právní kvalifikaci nemá. Oba muži jsou stále jen podezřelí. Jejich obvinění zatím nepadlo,“ dodala Jitka Vavřinová.

Pardubická policie prý s útoky na svůj majetek naštěstí žádné velké zkušenosti nemá. „Vzpomínám si, že asi před rokem někdo poškodil u našeho služebního auta poznávací značku. Myslím, že ji utrhl či nějak poškodil. Jinak se mi žádný obdobný útok na policejní vozy nevybavuje,“ zapátrala v paměti pardubická policejní mluvčí.