Vážnou dopravní nehodou, ke které došlo v minulých dnech na silnici mezi Lázněmi Bohdaneč a Živanicemi, se stále zabývají policisté.

Do jízdní dráhy osobnímu vozidlu Škoda Fabia vjel náhle z vedlejší silnice muž na kole. „Řidič musel zareagovat bleskurychle a aby cyklistu nesrazil, musel strhnout řízení. Vjel však do příkopu, kde se auto převrátilo na střechu,“ řekl nám včera jeden z policistů. K havarovanému autu pak dojel i cyklista, který podle policistů celou nehodu zavinil. Místo, aby ihned začal zraněnému pomáhat, však jen do vozidla nakoukl a poté rychle ujel. „Oba spolu mluvili. Zraněný řidič, který krvácel z obličeje, cyklistu prosil, aby mu pomohl vyprostit ho z auta, kde byl zaklíněn. V ten moment však cyklista nasedl na kolo a aniž by cokoliv podnikl, ujel,“ řekl našemu Deníku vrchní strážník bohdanečské městské policie Pavel Řehoř.Auto na střeše

Kolem místa nehody však naštěstí v tu dobu projížděla žena na kole, která ihned zraněnému přispěchala na pomoc a dokonce se jí podařilo zaklíněného řidiče vyprostit. „Cyklistka navíc celou událost viděla, a tak nám potvrdila, že nehodu zavinil cyklista,“ dodal Pavel Řehoř. Podle něj byl zraněný řidič převezen do nemocnice. Silnicie byla opět zprůjezdněná až po více než hodině, neboť havarované vozidlo museli z příkopu dostat až hasiči s jeřábem.

Cyklistovi, který nehodu způsobil a navíc od ní bez pomoci odjel, jsou už nyní policisté na stopě. „Máme už nějaké poznatky, o koho by se mohlo jednat. Je jen otázkou času, kdy bude muž dopaden,“ řekl nám šéf bohdanečských strážníků.