Podala proto stížnost k Ústavnímu soudu a přerušila líčení, při kterém se má Kulínský zpovídat z dalších případů pohlavního zneužívání.

Senát soudkyně Bímové Kulínského po projednání dvou nejzávažnějších skutků osvobodil. Předtím poslal zbývajících 47 případů, z nichž je Kulínský podezřelý, Obvodnímu soudu pro Prahu 1, kde má Kulínský trvalé bydliště. Soud to však odmítl a Vrchní soud v Praze poté rozhodl, že hradecký soud bude muset projednat i těchto 47 případů.

Teď v létě měla Bímová určit termín, kdy zahájí druhé líčení. Soudkyně ale tvrdí, že její rozhodnutí poslat část obžaloby pražskému obvodnímu soudu bylo pravomocné a že vrchní soud neměl právo vrátit případ do Hradce Králové. "Než Ústavní soud rozhodne o věci, tak řízení nepokračuje," řekl ČT mluvčí hradeckého krajského soudu Michal Strnad. Vedení hradeckého soudu odhaduje, že Ústavní soud by mohl rozhodnout do konce roku.

Podle policie Kulínský v letech 1984 až 2004 zneužil celkem 49 sboristek, některé pohlavně zneužil, u dalších mělo jít o ohrožování mravní výchovy mládeže a trestný čin útisku. Kulínskému, který strávil 219 dnů ve vazbě, v případě prokázání viny hrozí až 12 let vězení.