Přímo na místě byl zadržen 34letý muž z Pardubic, který se vloupal do několika zaparkovaných vozidel. V nich pak ukradl téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Dokonce nepohrdl ani lékárničkou. Při poslední vloupačce v minulých dnech měl však smůlu a na místě byl zadržen policejní hlídkou. „Muži, proti kterému již koncem března policejní komisař pro obdobnou trestnou činnost zahájil stíhání, nyní bylo toto ještě rozšířeno pro trestné činy krádeže a poškozování cizí věci ve formě pokračování,“ uvedla mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová. Podle ní byl obviněný umístěn do policejní cely, kde čekal na případné vzetí do vazby. „Pokud mu budou skutky prokázány, hrozí mu až dva roky odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

Stejně dopadla i trojice mužů, která se domluvila na pravidelné „odběry“ zboží v jednom z polabinských obchodních domů. „Dvacetiletý muž z Ostravska a 35letý muž z Poličky ukradli alkohol, sprchové gely, šampony, kosmetiku a potraviny. Vše v hodnotě asi třináct tisíc korun. Ke krádeži se však odhodlali po předchozí domluvě s 22letým mužem, který v tomto marketu pracoval jako ochranka,“ řekl nám dobře informovaný zdroj. Podle něj právě tento strážce umožnil svým kumpánům přenést zboží bez zaplacení přes pokladnu do připraveného automobilu. „Všichni tři byli ihned po činu zadrženi a ve zkráceném přípravném řízení jim bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže,“ upřesnila našemu Deníku pardubická policejní mluvčí. Ukradené zboží bylo vráceno a povedená trojice putovala do policejních cel.

Husarský kousek se povedl policistům z Oddělení hlídkové služby ve čtvrtek ráno. Podařilo se jim totiž dopadnout nebezpečného pachatele, který si do jedné z místních heren přišel pro peníze s nožem v ruce (informujeme na jiném místě této stránky). „Je dobře, že se nám daří pachatele zadržet přímo při činu. Odpadá nám tím mnoho další mravenčí práce. Velký význam má i zadržení násilníka, který spáchal loupež v herně. Vyhrožoval zbraní, kterou sice nepoužil, ale kdybychom jej nezadrželi, klidně by ji mohl použít třeba někdy příště,“ řekl nám včera jeden z pardubických policistů.