K první ze dvou rvaček došlo v noci na neděli. Jedenatřicetiletý muž z Chvaletic po předchozí hádce napadl v jedné místní herně 28letou ženu z Chrudimi. Chytil ji a začal tahat za vlasy. Opodál byl ale otec této ženy, který se do konfliktu vložil. Náhle byl však napaden 22letým komplicem agresivního muže. „Mladý násilník nejprve strhl muže na stůl a poté na zem. Když ležel, začal ho kopat do obličeje, a to tak dlouho a s takovou intenzitou, že zraněný muž zůstal bezvládně ležet na zemi. V další agresi mu zabránili až ostatní hosté,“ popsal nám událost jeden z pardubických policistů. Podle našich informací způsobil 22letý mladík otci napadené ženy poměrně vážná zranění – tržnou ránu na pravém obočí, roztržení horního rtu, uvolnění dolní čelisti a otřes mozku. „Zraněný muž musel být hospitalizován v pardubické nemocnici. Oba podezřelí byli pak na místě zadrženi a převezeni na záchytku,“ upřesnila mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová. V minulých dnech zahájil policejní komisař stíhání obou mužů pro trestné činy výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví s těžkou újmou. Právě za tento trestný čin může být až osmiletá sazba vězení.

Pardubičtí policisté však vyjížděli i k dalšímu případu napadení. Tentokrát do soukromého bytu. Dvaadvacetiletá žena byla fyzicky napadena svým 28letým druhem. „Několikrát udeřil ženu otevřenou dlaní do obličeje. Následně ji povalil na matraci, kleknul na ni a hlavu jí přikryl peřinou. Koleny jí držel ruce u těla, aby se nemohla bránit,“ řekl našemu deníku další z policistů. Když se žena vymanila, začal ji muž opět mlátit dlaní i pěstí do obličeje i po celém těle. „S otřesem mozku, zlomeninou dvou žeber, hematomy, otoky a dalšími drobnými rankami v obličeji byla zraněná žena převezena do pardubické krajské nemocnice.

Policiejním komisařem bylo ihned následující den zahájeno proti tomuto násilníkovi stíhání pro trestný čin týrání osoby žijící ve společném domě nebo bytě a dále pro trestný čin ublížení na zdraví. „Zároveň bylo obviněnému vydáno rozhodnutí o zákazu vstupu do společného obydlí a bezprostředního okolí. Bude–li odsouzen, hrozí mu v tomto případě až tři roky vězení,“ dodala Vavřinová.