Devětadvacetiletý Martin R. z Chrudimi, který je profesionálním vojákem Armády ČR, měl podle obžaloby chrudimského státního zastupitelství letos 6. února kolem 18. hodiny v domě čp. 228 v ulici T. G. Masaryka ve Slatiňanech po předchozí hádce otevřít dveře do bytu stejně staré ženy jako je on sám a tu násilím vytáhnout do chodby domu, kde jí měl hlavou udeřit o parapet okna a poté jí opakovaně značnou intenzitou bít pěstí do obličeje.

Svým útokem jí měl způsobit četná zranění, spočívající například ve zlomenině lícní kosti a horní čelisti, tříštivé zlomenině stropu pravé očnice, zhmoždění krční páteře či zhmoždění pravého ramenního kloubu. Bezprostředně po útoku musela žena podstoupit operativní zákrok s následnou hospitalizací. V pracovní neschopnosti byla poté do poloviny dubna.

Ačkoliv Martin R. vše popírá, soud jej uznal vinným z trestných činů ublížení na zdraví a porušování domovní svobody a poslal ho na 12 měsíců do věznice s dozorem. Současně musí zaplatit výdaje na léčení.

Výdaje na léčení činí částku 18142 Kč, které bude muset Martin R. zaplatit zrozhodnutí soudu Vojenské zdravotní pojišťovně ČR. Martin R. však stímto verdiktem nesouhlasí. Na svou obhajobu uvádí, že ho po předchozí slovní rozepři napadla sama žena. Strkala prý do něj, přetahovala mu bundu přes hlavu a údajně ho kousla do pravé ruky. Odstrčil jí prý proto. Poté měla ležet na zemi, plazit se a hystericky křičet o pomoc. Obžalovaný společně snapadenou ženou spolu dříve žili a únorový konflikt vznikl údajně kvůli vzájemně nevyřešeným finančním pohledávkám.