Neskutečný úspěch! Pardubice ve fotbalovém poháru vyřadily prvoligové Teplice, porazily je 3:0 a postupují do 4. kola. Favorita načal svým gólem už v 6. minutě MICHAL PETRÁŇ. „V oblacích ale létat rozhodně nebudeme. Teď nás zajímá už zase jenom Varsdorf," míří myšlenky útočníka k sobotnímu domácímu duelu ve FNL.

Gól proti Teplicím pro něj měl velký význam. V soutěži se střelecky trápí, teď snad svoji smůlu zlomil. Žertoval i o tom, že by Pardubice mohly hrát Evropskou ligu. Co to znamená? Že je v pohodě.

Jste rád, že vaše prokletí zmizelo zrovna v takovém zápase?
To víte, že ano. Doufám, že mi to hlavě pomůže ve Fotbalové národní lize. Kluci si ze mě dělají srandu, že jsem jen pohárový hráč, ve třech zápasech se mi povedlo dát tři góly. V soutěži ale zatím nic. Jestli to tam přenesu, bude to paráda.

Hokejisté občas strkají svoje hole do záchoda, když se na ně lepí střelecká smůla. Taky jste použil nějaký typ „svěcené vody"?
(usměje se) Ne, nic takového jsem nezkoušel. Strašně jsem gól už chtěl dát. Zaplaťpánbůh, že se mi to teď podařilo.

Čím to, že jste Teplice jasně zvalchovali, byli jste na ně tak dokonale nachystaní?
My jsme se speciálně na ně zase právě tak moc nepřipravovali. Po porážce 1:4 v Ústí nad Labem jsme dostali v kabině docela kotel. Myslím, že všichni jsme si uvědomili, o co jde. Hráli jsme srdcem. Bylo to hodně vybojované vítězství i zasloužené. Snad si i fanoušci zápas užili, na obou stranách bylo docela dost šancí.

Je to největší úspěch, jakého jste s fotbalem dosáhl?
Zatím asi jo. Porazit ligového soupeře, k tomu nedostat ani gól, to se jen tak nevidí. Jsme hrozně rádi, že se nám to povedlo.

Jaké jste si vlastně před zápasem sám dával naděje, že by to mohlo dopadnout?
Ani jsem to nebral tak, že by Teplice měly být favorit a musí postoupit. Měli jsme čistou hlavu, šli jsme do zápasu s tím, že chceme vyhrát.

Myslíte, že soupeře váš gól ze šesté minuty hodně nahlodal, že Pardubice s nimi mohou zatočit?
Vždycky je fajn, když se trefíte hned na začátku, tým se dostane do pohody, víc si věří. Pomohlo nám to hodně.

Připravovali jste se o poločase, že vedení 2:0 budou chtít Teplice co nejdřív zlikvidovat?
Ano, říkali jsme si, že hlavně nesmíme polevit a potřebujeme na Teplice zase vletět my. Měli jsme i trochu kliku, že jsme nedostali gól, byla tam tyč, ofsajd… Ale my taky mohli přidat víc než jeden gól, takže jsme vyhráli zaslouženě.

Po Ústí vám trenér Krejčí vynadal, za Teplice přijde chvála, ne?

Asi jo, ale my teď musíme hlavně v sobotu zabrat proti Varnsdorfu. Potřebujeme potvrdit tuhle výhru.

Nebude ale těžké zůstat nohama na zemi a soustředit se zase na FNL?

My určitě nikde nepoletujeme, máme natolik chytrý mančaft, že si nikdo nebude myslet, že jsme porazili Teplice a půjde všechno samo. Teď nás zajímá už jenom Varnsdorf.

Soupeře pro další kolo poháru vám urči los. Je motivace jít ještě dál než do 4. kola?

Jo, s klukama jsme si říkali, že by nebylo špatný se dostat do Evropské ligy (směje se).