Zůstává povzdech… Kdyby se také v dospělé kategorii hrálo jen osmdesát minut jako mezi mládežníky. To by si odvezly Moravany všechny body z Letohradu a na zlatou remízu by dosáhly Holice v Chrudimi. Jenže se hraje dvakrát čtyřicet pět. A podprůměrný matematik si spočítá, že je to devadesát. Moravany inkasovaly gól právě v devadesáté, Holice o tři minuty dříve.
Ještě více důvodu mají k zamyšlení u nováčka přeboru v Pardubičkách.  Ty totiž prohrály pošesté v řadě,  z toho popáté o jediný gól. Hlinsku stačila na výhru jedna umě zahraná standardní situace.

Chrudim B – Holice 2:1
Václav Velinský, trenér Holic: „Celé utkání se odehrálo v režii domácího týmu. Odolávali jsme místy až drtivému tlaku. Nakonec o naší těsně prohře rozhodla po právu nařízená penalta. Ujali jsme se vedení v 5. minutě Kopřivou, který nachytal brankáře střelou z pětatřiceti metrů. Gólman chtěl jeho pokus vyrazit, ovšem netrefil míč. Chrudim nás přehrávala především pohybem. Rychlostně byla úplně někde jinde. Vždyť ani náš nejrychlejší hráč soupeři nestačil. Celý zápas jsme se bránili a nevytvořili si jedinou šanci. Bodejť by ano, když jsme se prakticky nedostali na její půlku. Na druhou stranu protivník nás sice přehrával, ale kromě vyrovnávací trefy zkraje druhé půle si žádnou větší šanci nevytvořil. A to jsme si spíše gól dali sami. Až pak přišla osudná 87. minuta, ve které jsme vyrobili hloupou penaltu."

Pardubičky – Hlinsko 0:1
Kamil Řezníček, trenér Pardubiček: „Zápas se mi hodnotí velice těžko, neboť jsme nesehráli herně špatné utkání. Byli jsme po celý zápas lepší než hosté, vytvořili jsme si více brankových příležitostí, ale Hlinsku stačilo k vítězství proměnit jednu standardní situaci. Kluky musím pochválit za nasazení a přístup k zápasu. Nezbývá nám nic jiného, než se v závěrečných dvou kolech podzimu  pokusit uspět a tím si napravit pošramocenou reputaci."

Letohrad B – Moravany 2:2
Milan Bakeš, hrající trenér Moravan: „Z konečného výsledku panuje velké zklamání. Je to už čtvrté utkání v podzimní části, ve kterém jsme trestuhodně a zbytečně ztratili body. Po Heřmanově Městci, Dolním Újezdu i svitavském béčku jsme si dovolili další luxus a darovali bod letohradské rezervě. Místo vedení v poločase o tři, čtyři branky jsme si nechali v poslední minutě prvního poločasu vstřelit snižující branku do šatny. Ta změnila poměr sil na hřišti ve druhé půli. Domácí tým ožil, získal územní převahu. Naopak nám se rozpadla organizace hry a nedokázali jsme kontrolovat míč, tak jak tomu bylo v první pětačtyřicetiminutovce. I přesto jsme soupeře k šancím nepouštěli a pouze jednou je nechali vystřelit na naši bránu.  Nám se naskytly dvě loženky na navýšení skóre, ale Kříž i Imramovský selhali. A když Kříž trefil z trestňáku pouze tyč, domácí mladíci nás v 90. minutě potrestali.
Díky zaváháním v těchto čtyřech utkáních máme v tabulce o deset bodů méně! Je to už taková obehraná písnička. Soupeře, které viditelně přehráváme nejsme schopni z řady brankových příležitostí dorazit. Zbytečně si tak komplikujeme průběh sezony. A místo toho, aby jsme pohybovali na třetím místě tabulky a fotbalem se bavili, tak sami sebe dostáváme pod zbytečný tlak."