Zimní klid. Pod toto slovní spojení se podepíše každé mužstvo v každé soutěži. Musí však pro to v podzimní části něco udělat. Zatím to ale vypadá, že u každého ze tří zástupců našeho okresu v krajském přeboru moc panovat ticho nebude. Proto, aby se z Holic, Moravan i Pardubiček neozýval jen řev, slouží poslední dvě kola.

Zvláštní motivaci před utkáním se Žamberkem má moravanský trenér Bakeš. V domácím prostředí se totiž loučí s fanoušky.
Holice jsou na tom nejhůř. Usídlily se na předposlední příčce, což před zápasem venku není moc povzbuzující. Na druhou stranu Třemošnice není nezdolatelný soupeř.
V souboji nováčků a starých známých z loňské sezony v I. A třídě půjde o znovunabytí sebevědomí. Dolní Újezd ztratil v minulém kole doma neporazitelnost a Pardubičky čekají na bodový zisk už téměř dva měsíce…

Sobota 14.00: ŽSK Třemošnice (10., 15 b., 18:22) – SK Holice (15., 11 b., 17:25).
Václav Velinský, trenér Holic: „Máme před sebou těžký a velice důležitý zápas. Hraje se v něm o šest bodů, protože domácí se pohybují v podobném pásmu jako náš tým. Do Třemošnice jedeme s cílem zvítězit. A nemění na tom nic, že jsme nuceni udělat z důvodu zranění nějaké změny v sestavě. Vlastně v situaci, do které jsme se dostali, nám ani nic jiného nezbývá. K tomu je potřeba hrát útočně, kombinačně a hlavně s radostí. Soupeře nemáme nějak nastudovaného, protože řešíme spíše své vnitřní problémy. Každopádně nebude chtít doma ztrácet body, takže kůži lacino neprodá. S tím ale my počítáme…"
Tip Deníku: 0

Neděle 14.00: TJ Sokol Moravany (7., 18 b., 23:22) – 1. FC Žamberk (14., 12 b., 13:19).
Milan Bakeš, hrající trenér Moravan: „V podzimní domácí derniéře přivítáme zkušený celek ze Žamberka. Ten určitě nepatří v tabulce na místa, která okupuje nyní. Hosté zřejmě doplácí na nízkou střeleckou produktivitu. Je to však poněkud zarážející, protože jejich kádr se přes letní pauzu prakticky nezměnil. Navíc mají ve svém středu několik hráčů se zkušenostmi z vyšší soutěže. Mužstvo Žamberka se vždy prezentovalo líbivou kombinační hrou, ale nástup nového trenéra možná jeho způsob hry pozměnil. Pozor si musíme dát také na standardní situace, ve kterých je soupeř velmi silný.
Pro nás je toto utkání důležité z hlediska bodové vyrovnanosti mužstev od sedmého místa směrem dolů. Pokud ho zvládneme odtrhneme se od samotného spodku tabulky. Tím bychom si udrželi možnost být po posledním kole v tabulce pravdy na nule a posunout se do horních pater. Navíc je to pro mě poslední zápas na trenérském postu v domácím prostředí. Už proto bych si přál, aby mělo úspěšný konec." 
Tip Deníku: 1

Neděle 14.00: TJ Sokol Dolní Újezd (12., 15 b., 16:26) – SK Pardubičky (6., 21 b., 18:16).
Kamil Řezníček, trenér Pardubiček: „Čekají nás závěrečná dvě podzimní kola. V nich bychom si přáli napravit si pošramocenou reputaci. Hlavně si již po dlouhé době připsat nějaké body do tabulky. Předváděné výkony sice nejsou špatné, ale chybí nám určitá herní kvalita.  Zejména v koncovce.  Brankové šance si dokážeme vypracovat, ale jejich realizace je málo důrazná. To nás v předchozích zápasech stálo zbytečně ztracené body. Až na zraněného Mihovského bychom měli být kompletní. Do Újezda pojedeme bojovat."
Tip Deníku: 0