První šanci připravil ve 4. minutě Černý pro Surzyna, ale znojemský gólman Veselý míč vyrazil. Hráči Pardubic měli v dalším průběhu utkání míč pod svou kontrolou, jenže skórovat nedokázali. Zřejmě v největší šanci se po vydařené kombinaci objevil Fusek ve 37. minutě, ale Veselého neprostřelil. Ještě předtím vystihl na druhé straně malou domů Šamánek, jenže uklouzl a Knoblocha ani neohrozil.

"Říkal jsem našim klukům, že Pardubice budou hodně na míči. Hráči jako Jeřábek, Řezníček a další se nezbavují se míče a snaží se to prokombinovat. Ale nevstoupili jsme do utkání dobře, zbavovali jsme se balonů, chyběla nabídka," řekl k první půli Jiří Balcárek, trenér Znojma.

Po přestávkových změnách na obou stranách musel nejprve zasahovat pardubický brankář Knobloch proti Šamánkovi. Následovala snaha domácího týmu, ale ani po rohových kopech se Pardubičtí neprosadili. Naopak udeřili hosté, když Knobloch vyrazil střelu Helínska na břevno, z dorážky ovšem poslal míč do sítě Antonín Růsek.

Domácí chtěli odpovědět, ale šance Černého či Ladry gólem neskončily. Po centru Řezníčka pak Fousek hlavičkoval těsně vedle.

V závěru se vydal podpořit útok i gólmana Knobloch, jenže hosté se dostali do protiútoku. Míč do prázdné branky ovšem neprocpali, protože zakročili obránci. V nastavení mohl ještě vyrovnat střídající Sokol, ale Veselý hosty znovu podržel.

"Navázali jsme na dobrý výkon v Opavě. S nevyužitím šancí je to již ohraná písnička. Proti Znojmu jsme měli minimálně tři, kdy zakončovali Fousek, Fusek a v závěru Sokol. Těžko můžu hráčům něco vyčíst, kromě toho, že ty šance neproměníme. Přístup byl v pořádku. Navíc tím, že jsme udělali změny, to ještě vygradovalo. Začala nám hrát více pravá strana," uvedl pardubický trenér Jiří Krejčí.

Změny v rozestavení se vyplatily i Znojmu. "Po přestávce už to bylo lepší směrem dopředu, ale musím objektivně říct, že naše vítězství je šťastné. Soupeř byl vynikající, herně nejlepší z těch, které jsme zatím potkali. O to více si bodů vážíme," dodal kouč Balcárek. "Pokud nedáme gól, nemůžeme pomýšlet na vítězství," konstatoval za pardubickou stranu trenér Krejčí.

Pardubice – Znojmo 0:1

Branka: 61. Růsek. Rozhodčí: Severýn – Černý, Novák. ŽK: Řezníček. Diváků: 620. Poločas: 0:0. FK Pardubice: Knobloch – Přibyl (39. Křapka), Piroch, Šejvl, Surzyn – Jeřábek – Fusek (46. Rybička), Řezníček, Ladra, Fousek – P. Černý (83. Sokol). 1. SC Znojmo FK: Veselý – Helísek, Mezlík, Svozil, Cihlář – Štrombach (46. Teplý), Machuča (75. Čereda), Mešaninov, Javůrek (83. Hladík) – Růsek, Šamánek.

Další známé výsledky 8. kola:
Varnsdorf - Hradec Králové 1:1, Třinec - Opava 3:3, Táborsko - Ústí 2:1, Příbram - Olympia 1:3, Vlašim - Vítkovice 3:1, Žižkov - Sokolov 1:2, Č. Budějovice - Frýdek-Místek 1:1.

Čelo aktuální tabulky:

1. Opava 8 19:11 15
2. Č. Budějovice 8 13:6 15
3. Hradec Králové 8 14:10 15
4. Třinec 8 11:7 14
5. Znojmo 8 10:12 14
6. Vlašim 8 14:11 13
7. Olympia Praha 7 10:7 12
8. Pardubice 8 8:7 12