Pamatujete na reklamu, která končila slovy: K nezaplacení? Tak její pointu si klidně můžeme vypůjčit pro hráče podzimu v projektu Kopeme za fotbal. Střelec v okresních soutěžích? K nezaplacení! Újezdský snajpr Jiří Dvořáček stačil na podzim vysázet do sítí soupeřů třiadvacet gólů. To by nenechal bez povšimnutí ani jeho vzor Cantona…

Kdy a kde jste přičichl k fotbalu?
K fotbalu jsem se dostal někdy v pěti letech v Červeném Kostelci, kde jsem se narodil.

Jak se v dalších mládežnických letech vyvíjel váš růst?
V Červeném Kostelci jsem hrál do mladšího dorostu. Pak jsem působil v Náchodě.

A co průřez kariérou mezi dospělými po příchod do Újezdu?
Do chlapů jsem se vrátil do domů.  Poté jsem se pokoušel dostat do divizního kádru Náchoda, ale neprosadil jsem se. Následoval další návrat do Červeného Kostelce. Po přestěhování do Hradce Králové jsem nastupoval za Olympii, se kterou jsme postoupili do  krajského přeboru. V dalších letech jsem přešel do divizních Předměřic. Tam se mi dařilo a dokonce jsem dostal nabídku od Kladna, kde se v tu dobu hrála první liga. Pak jsem oblékal dresy Nového Hradce,Třebechovic, České Skalice, Roudnice, Dobřenic.

Jak se to událo, že se takový „světoběžník" ocitl v Újezdu?
Do Újezdu jsem se dostal přes Honzu Koblížka. Přišli jsme v letošním roce na jarní část okresního přeboru.

Jste odmalička útočníkem, nebo jste se nějak v sestavě posouval po jednotlivých postech?
Jsem odjakživa útočník. Na žádných jiných pozicích jsem nehrál. Maximálně zaskočil.

Vzhledem k tomu, co již máte ve fotbalovém životě za sebou, patříte k matadorům. Jakou váhu má vaše slovo v kabině?
Roli v týmu mám pořád stejnou. V kabině si řeknu své. Někdy i důrazněji.  Dělo se tak v každém týmu a Újezd nemůže být výjimkou (smích).

Jaký byl, či ještě je váš fotbalový idol a případně proč jste si daného fotbalistu oblíbil?
Líbil se mi Eric Cantona. A to v době, když hrával za Manchester United.

Jaká je na hřišti vaše nejsilnější stránka či dovednost, a kde naopak cítíte mezery?
Když jsem byl mladší, tak jsem těžil z rychlosti a osobních soubojů. Teď už mi zůstaly jen ty souboje a technika. Naopak bych chtěl zapracovat na fyzické kondici.

Vloni jste dal v okresním přeboru za jaro 14 gólů, na podzim ve III. třídě už 23. Jsou obrany v nižší soutěži propustnější?
Tak samozřejmě je to o kvalitě obránců, ale hlavně záleží na mých spoluhráčích, jak mi umějí nahrát do šance. Jinak jsem dával branky v každé soutěži, kde jsem nastupoval.

Ve vyšších soutěžích si stěžují na nedostatek klasických útočníků a střelců. Nehodil vám někdo přestupového laso?
Laso jsem nedostal a upřímně řečeno, ani nevím jestli bych někam šel. Do Újezdu  jezdím jen na zápasy. Trénuji totiž na Olympii třikrát týdně mladší žáky.

Nyní se na chvíli zastavíme u týmu Újezdu. Podle podzimních výsledků to vypadá, jako by jste chtěli všem dokázat, že jste sestoupil omylem. Co vy na to?…
Ani ne omylem, jako velmi smolně. V prvních dvou zápase loňského podzimu se nám  zranilo šest hráčů. Újezd tak dohrával celý podzim téměř s rezervním týmem. A tomu také odpovídal bodový zisk. Na jaře se  odepisovaný celek vrátil do hry, ale bohužel při nesmyslné reorganizaci i tak spadl. Teď z kluků přímo sálá touha vrátit se do přeboru a ukázat, že po sportovní stránce na tuto soutěž určitě máme.

Ápropos jaké jste si vytyčili cíle pro tuto sezonu?
Po sestupu a odchodu několika hráčů si náš tým žádné cíle nekladl. Tím více jsme spokojeni s postavením mužstva v tabulce, ale hlavně s předváděnou hrou. Návratu do přeboru se nebráníme. Rádi bychom si dokázali,  že sestup byl jen shodou nepříjemných náhod, které se odehrály v neprospěch našeho týmu.

Jaký máte názor na projekt Kopeme za fotbal?
Pro tento projekt mám jen slova uznání, neboť vím, že není jednoduché pro venkovské kluby sehnat finance pro jejich chod. Vždyť i sada kvalitních dresů v dnešní době stojí tisíce korun. Takže pokud ji  dostanete zdarma, můžete  ušetřené peníze použít  na další věci.

Co projekt udělal pro váš klub?
Náš tým před tímto ročníkem nafasoval již třetí sadu dresů.  A body v tomto projektu získané v předešlé sezoně jsme proměnili za sudy piva a měli tak pěknou rozlučku.