Veteráni vládnou! Alespoň v Kunicích. Nejbližší třetiligový soupeř fotbalistů Pardubic se může chlubit enklávou bývalých prvoligových fotbalistů v letech. Ale pozor, nejde o žádné „chodce“. Při vzpomínce na poslední vzájemný souboj, kdy František Koubek větral pardubickou obranu, mrazí v kříži.

Sobota 10.15: FK Pardubice (4. místo, 43 bodů) – FK Kunice (5. místo, 43 bodů).

Na podzim Kunice vyhrály 2:1 a vítězný gól vstřelil právě Koubek. Jeho tým budí respekt i na jaře. Venku šlape, jeho aktuální série na hřištích soupeřů zní: tři výhry v řadě. „Poslední dobou se jim hodně daří a je jedno, jestli hrají na velkém, nebo malém hřišti. Mají velmi zkušený mančaft, v podstatě všichni hráči si vyzkoušeli nějakou vyšší soutěž,“ nevidí tentokrát pardubický kouč Martin Svědík zásadní výhodu ve velkých rozměrech hřiště Pod Vinicí.

Kouč Kunic Hašek má na třetí ligu po ruce velká jména. Kromě útočníka Koubka patří do základní sestavy i záložník Marcel Lička nebo bývalý slávistický obránce Martin Hyský. „O kvalitách Františka Koubka víme, ale není to jenom o něm, budeme muset pohlídat celý tým. K vítězství nás může dovést jedině maximální výkon. Soupeř budí respekt výsledky, i kádrem,“ připustil Svědík.

To Pardubice v posledních dvou zápasech vytasily úplně nové jméno. V základní sestavě nastoupil teprve osmnáctiletý Jan Řezníček. „Je to velice nadějný fotbalista, který v žádném zápase nepropadl, teď záleží jenom na něm, jak bude dál pracovat,“ pochvaluje si jeho výkony trenér Svědík.