Pardubický fotbalový klub čeká dnes první domácí zápas ve druhé fotbalové lize. S vyšší soutěží souvisí také větší atraktivita soupeřů a pochopitelně i vyšší nároky na samotnou organizaci zápasu. Zvlášť první domácí utkání slibuje velký zájem diváků. Zejména když přijede pražská „Bohemka".

Pardubický klub neponechal nic náhodě. Kromě zrekonstruovaného stadionu tak na diváky čeká pár novinek.
„Stadion je nyní rozdělen na sektory. Toto rozdělení odrážejí i barvy vstupenek a v orientaci pomohou divákům nalézt také plánky. Na místě bude rovněž odpovídající pořadatelské zabezpečení, takže nebude problém se při jakýchkoliv nejasnostech doptat," sdělil PR manažer pardubického klubu Radek Klier.
První čísla naznačují, že domácí hráči přivítají Bohemku před vyprodanými tribunami.

„Napovídají tomu počty z předprodeje. Už včera byl kompletně vyprodán sektor hostí, a také hlavní tribuna. Lístky do volného prodeje ale budou k mání i dnes," informoval Radek Klier.

Málo parkovišť

Očekávaný příliv návštěvníků bude nápor i pro parkovací plochy.
„Podařilo se nám vyšetřit nějaká místa přímo v areálu Pod Vinicí. Přesto je nutno zdůraznit, že v okolí areálu jsou parkovací plochy omezené. Doporučujeme proto využít hromadnou dopravu," vzkázal Radek Klier.

Nejbližší parkovací plocha, která se motoristům nabízí, je parkoviště nedalekého obchodního domu Kaufland.
Nově bude pro návštěvníky fotbalového utkání připravený dvanáctistránkový informační bulletin, obsahující základní informace o týmech i rozhovory s hráči.
Na příjezd fanoušků pražské Bohemky jsou připraveni i policisté. Dění ve městě i kolem stadionu budou sledovat posílené hlídky pardubických strážníků  a policistů.  Pro případ potřeby má celý den pohotovost také pořádková jednotka.