Krejčí nechce vytvářet paniku
Na lavičce sledoval, jak jeho tým během posledních patnácti minut ztrácí třígólový náskok. Výborný výkon byl během několika okamžiků pošlapán. „Bylo mě špatně," přiznal pardubický trenér Jiří Krejčí.
Neuvěřitelný zkrat ve Frýdku-Místku ale nechtěl příliš pitvat. „S hráči jsme si vše vyříkali, chyby jsem jim vytkl. Je to už druhý zápas, v němž jsme v závěru přišli o vítězství. Mohli jsme mít o čtyři body víc," litoval kouč ztrát ve Frýdku a předtím se Znojmem.
„Hráče chci teď ale spíš povzbudit. Nebudeme si tady vytvářet nějaký komplex, abychom měli paniku z koncovek zápasů. Tohle se ve fotbale stává, pro to je tak zajímavý," řekl Krejčí. V pondělí na tréninku už hráče hecoval.

Loni byl se šesti góly nejlepším střelcem Pardubic ve Fotbalové národní lize. V letošní sezoně se třiadvacetiletý útočník MICHAL PETRÁŇ ne a ne trefit. Až v devátém zápase to vyšlo. Ve Frýdku-Místku dal dva góly. Jenže jeho trefy nakonec na výhru nestačily. Byť mužstvo 
k ní mělo hodně blízko, vedlo 3:0, ale o výrazný náskok v závěrečné čtvrthodině přišlo a výsledkem byla jen remíza 3:3.

Z vašeho osobního pohledu to byl vydařený zápas. Konečně jste protrhl střeleckou smůlu. Asi jste si pořádně oddechl?
Jsem moc rád, že jsem se konečně trefil ve druhé lize. Věřím, že mi to pomůže do dalších zápasů. Škoda, že moje góly nakonec nevedly ke třem bodům. Za góly jsem rád, ale vyměnil bych je za tři body ve Frýdku.

V druholigové soutěži jste na gól čekal devět zápasů. Co se vám během střeleckého trápení honilo hlavou, snažil jste se něco změnit?
Řekl jsem si, že nic nebudu řešit a soustředím se jen sám na sebe. Pořád jsem věřil 
tomu, že to tam musí spadnout a zaplaťpánbůh, že se to povedlo. Určitě to je pro mě vzpruha.

I spoluhráči už si vás museli dobírat, ne? Teď asi dáte do 
týmové kasy pořádný balík…
Legrácky i nějaké narážky samozřejmě byly, to k tomu patří. Ale spíš to všechno bylo v povzbuzujícím tónu. Jsem rád, že jsem tu smůlu prolomil. A jestli mi kluci něco naúčtují? Už dříve jsem nějaké góly dal, tak snad to nebude tak horké (úsměv).

Zatímco vy jste smůlu prolomil, celý tým si vypil kalich hořkosti až do dna. Čím si vysvětlujete to, že jste během čtvrthodiny ztratili třígólový náskok?
Za prvé je to velká škoda, že jsme náskok neudrželi, protože do 75. minuty jsme hráli zodpovědně, plnili jsme to, co nám řekl trenér. Jenže po první inkasované brance jsme se začali bát o výsledek, znervózněli jsme. Domácí nakopávali dlouhé míče, vytvořili si převahu, dali nám dva góly a vyrovnali. Prostě jsme se po té první brance lekli o výsledek a konec zápasu nezvládli.

Co následovalo po zápase 
v kabině? Padala ostrá slova?
Nálada byla špatná, protože přijít o vítězství tímhle stylem, to zabolí. Všechno jsme si vyříkali a doufám, že to odčiníme už v sobotu proti Vlašimi.

Trenér Jiří Krejčí přiznal, že v závěru zápasu mu bylo na lavičce špatně. Co vám řekl po utkání?
Po zápase byl na nás hodně naštvaný. Ale v pondělí na tréninku už nám říkal, ať nevěšíme hlavu, že se tohle stane. Zdůraznil nám, že jedeme dál, že už je to za námi. Teď už se soustředíme jen na Vlašim.

O výhru jste v poslední minutě přišli už před týdnem doma se Znojmem. Opravdu si myslíte, že se tyhle ztráty negativně nepromítnou do psychiky mužstva?
Já si myslím, že ne. V týmu jsme samí chytří kluci. (úsměv) Jsem přesvědčen, že nás to nerozhodí. Tyhle ztráty už jsou za námi. Teď zabojujeme proti Vlašimi.