Domácí vstoupili do utkání s odhodláním konečně vyhrát a zpočátku se jim dařila kombinace. Ve 14. min., po centru Veselého, měl velkou šanci na gól hlavou Myšák, ale mířil vedle. Hosté pak přebírali iniciativu a zejména Blažej byl stálým nebezpečím pro holickou branku.

Ve 26. zůstal ve vápně neobsazený Kazda a střelou napříč brankou otevřel skóre – 0:1. Domácí pak měli několik střeleckých pokusů, ale bez efektu. Až po změně stran se dočkali vyrovnání. Autorem gólu byl teprve devatenáctiletý J. Jedlička, když hosté pozdě reagovali na rychlou rozehrávku standardky uprostřed pole.

O vítězství hostí rozhodla hrubá chyba Ráliše v holické obraně, který šest minut před koncem riskantní rozehrávkou uvedl do značných problémů Brože a Václavek propálil Brandu.

Trenér Jaroslav Míchal:
„Kvalita naší hry se zvýšila, ale postupem času jsme ztráceli pohyb, klesala nabídka a jen jsme nakopávali balóny. Herní projev se mírně zlepšil, ale chyby ve hře tam byly stále. Ta rozhodující nás stála remízu, ale ta by v tomhle zápase nic neřešila, potřebovali jsme vyhrát.“

Fakta – branky: 55. J. Jedlička – 26. Kazda, 84. Václavek. Rozhodčí: T. Chládek (Dobřichovice). ŽK: 3:3. Diváci: 150. Poločas: 0:1. SK Holice: Branda – Hála, Ráliš, Jelínek, Brož – Veselý (79. Machatý), J. Jedlička, J. Velinský (79. Skalický), Pich – Myšák, D. Velinský. RMSK Cidlina Nový Bydžov: Cejnar – Žalman, Matějka, Šoufek, Špidlen – Vaněk (46. Pánek), Vaníček (62. Václavek), Kazda, Novák – Blažej, Janouch (75. Valenta).?