Jako v Gambrinus lize… Také v krajském přeboru se po neúspěšných výsledcích odvolávají trenéři. Nejdříve se k tomuto kroku uchýlili v Žamberku a naposledy v Holicích. Shodou okolností oba týmy hrají dnes proti sobě. Nový holický kouč, aby si nechal na zahradě vykopat studnu a narazil na živou vodu. Jeho svěřenci totiž potřebují nutně pokropit.

Sobota 14.30: SK Holice (15., 8 b., 14:22) – 1. FC Žamberk (13., 11 b., 12:17).
Daniel Tocháček, sekretář Holic: „Po neúspěšných výsledcích a pádu na předposlední pozici došlo v Holicích k výměně trenérů. Do konce podzimu byl jmenován hlavním trenérem Václav Velinský, k němuž budou postupně doplněni další bývalí holičtí hráči a funkcionáři. Pohled na tabulku jasně říká, že jsme se dostali do nelehké situace. Čeká nás domácí zápas s týmem z druhé poloviny tabulky a nutně bychom potřebovali tři body. Během týdne se zlepšila tréninková docházka a rovněž věřím, že se novému trenérovi povede hráče dostatečně namotivovat. Proto, abychom se z nelehké situace dostali a do zimní přestávky se vyhoupli mimo sestupové pozice. Žamberk nebude lehký soupeř, ale bojovností a odpovědným výkonem musíme soupeře zlomit."
Tip Deníku: 1

Sobota 14.30: TJ Jiskra Litomyšl (16., 6 b., 11:23) – SK Pardubičky (4., 21 b., 17:12).
Kamil Řezníček, trenér Pardubiček: „V utkání s Litomyšlí máme před sebou další výzvu. A to zejména na ukončení nelichotivé bilance čtyř proher v řadě a opětovné navázání na vítěznou vlnu. Přestože je soupeř poslední, nebude se jednat o snadný zápas. Už jen z toho důvodu, že domácí jsou tradičním účastník krajského přeboru a rovněž oni mají jednu z posledních šanci pokusit se zabodovat. Do utkání musíme jít s pokorou a vírou v naše schopnosti a na hřišti nechat vše. Kádr je zdravotně v pořádku, až na Mihovského, který si v minulém kole bohužel obnovil zranění."
Tip Deníku: 2

Neděle 14.30: TJ Sokol Moravany (7., 16 b., 21:20) – FK Agria Choceň (1., 25 b., 26:7).
Milan Bakeš, hrající trenér Moravan: „Máme před sebou velkou výzvu a zároveň utkání pravdy. Rádi bychom umazali ztrátu na vedoucí celky. Střetneme se totiž s týmem, který se v současném ročníku prezentuje nejlepším fotbalem a po zásluze se propracoval do čela krajského přeboru. Ukazuje se rukopis trenéra Kopeckého. Mužstvo je poskládané z mladých dynamických hráčů, které diriguje zkušený brankář Gerčák. Mají zažitý určitý způsob hry, na který se musíme dobře připravit. Jsem rád, že toto utkání přichází v době, kdy bodujeme. Alespoň nám to ukáže, zda opravdu máme nějakou kvalitu nebo jsme měli v posledních zápasech pouze štěstí na soupeře. Přestože k utkání nebudeme připraveni v kompletním stavu, věřím, že ti zbývající předvedou to nejlepší ze svého umění a přispějí ke kvalitě utkání. Proto bych chtěl také pozvat co nejvíc moravanských fandů. Jejich podporu budeme potřebovat, protože i z Chocně jezdí v poslední době větší množství fanoušků." 
Tip Deníku: 0