Ten v létě udělal řadu změn v hráčském kádru, a tak v sobotu nastoupí v pozměněném složení. Nejznámějšími posilami jsou bývalí hráči Baníku Ostrava – brankář Antonín Buček a útočník Adam Varadi. Ze stejného klubu přišel talentovaný Ondřej Chvěja, z Opavy zase Radim Grussmann. 

FK Pardubice vs.MFK Frýdek-Místek2. kolo Fortuna národní ligy 
stadion Pod Vinicí
sobota od 10.15 hodin

„Z organizované obrany se snaží vyrážet do rychlých protiútoků, kde může hrozit právě Varadi, nebo třeba i Šumský, který útok doplňuje,“ upozorňuje pardubický trenér Jiří Krejčí. Další zbraň? Využití výškové převahy při zahrávání standardních situací. 

V prvním kole doma Frýdek vedl nad Opavou, s níž nakonec remizoval 1:1. „Frýdek předvedl poctivý výkon,“ dodal Krejčí. 
Pardubičtí fotbalisté jsou po prvním kole na nule, když neskórovali v utkání proti pražské Olympii. Za nešťastným zápasem se snažili v týdnu udělat tlustou čáru. Myšlenky hráčů už jsou nastaveny směrem k sobotnímu duelu.
 
Přípravu tým přizpůsobil horkému počasí, které v týdnu panovalo. „Je jasné, že nepřestaneme trénovat, ale musíme se přizpůsobit. Posunuli jsme začátek tréninku na dřívější čas, kdy ještě není to největší vedro,“ uvedl kouč Krejčí. 

Do tréninkového procesu se již zapojili marodi Dominik Fusek a Petr Rybička, ale pro zítřejší zápas ještě nebudou trenérům k dispozici. „Rybička začal volně trénovat, aby si zvykal na zátěž. Uvidíme, jak na tom v tomto týdnu bude a jak budou jeho záda držet,“ doplnil Krejčí s tím, že v základní sestavě oproti zápasu prvního kola může k nějaké změně dojít.