Ještě dvě kola zbývá odehrát z podzimního programu krajské soutěže fotbalistů. Jasné je, že na jejím čele bude přezimovat někdo z dvojice hlavních favoritů. Buď aktuálně první Slatiňany, či druhé Holice.

Blíže k tomu má celek z Chrudimska, který si udržel pětibodový náskok i po utkání v Přelouči. Jeho přesvědčivá výhra jistě není překvapivá, snaživý výkon domácích nebyl nic platný, neboť kvalita byla na straně soupeře. Kanonýr Jiří Kopecký, který otevřel skóre, načal třetí desítku svých zásahů v tomto ročníku.

Holice měly za sebou sérii nevýrazných vystoupení, proti České Třebové se však vrátily do důvěrně známých kolejí. Pravda, jistou komplikací pro ně bylo vyloučení nedisciplinovaného Ručky ještě v první půli, ale to bylo už za stavu 3:0 a domácí taktovku hry nepustili.

Třemošnice nadále drží senzační třetí flek, byť proti Dolnímu Újezdu měla více štěstí než rozumu. Zatímco vítězná střela P. Šindeláře se od břevna odrazila těsně za brankovou čáru, tak hostující Vrabec potom takovou kliku neměl a v poslední minutě orazítkoval jen tyč.

Dramatické bylo derby Chrudimska, v němž rezerva MFK udolala Hlinsko. Hosté bojovali až do konce, ale pět minut před koncem stačili pouze snížit na 2:1, navíc dohrávali v deseti lidech, když byl vyloučen A. Cach.

Choceňská Agria je nejhůře střílejících mužstvem krajského přeboru, na kontě má pouze deset tref do černého a skórovat ze hry, to je oříšek, který se jí nedaří rozlousknout. Proti Poličce zachránila alespoň remízu z penalty, kterou Baborák nasměroval pár centimetrů pod břevno. Rozstřel zvládli lépe hráči Poličky a zisk navíc brali, ani oni totiž nemají bodů na rozdávání.

Fanoušci moravskotřebovského Slovanu nevěřili vlastním očím, když jejich tým prohrával po půlhodině s Heřmanovým Městcem 0:2. Domácí vypadali, že se zapomněli někde daleko od hrací plochy, ještě do poločasu však stačili vyrovnat a to je pořádně nakoplo. Druhá část hry se jednoznačně odvíjela v jejich prospěch, soupeř musel myšlenky na překvapení rychle opustit, nakonec utržil šest kousků.

Naopak gólová nouze panovala v Žamberku. Ne, že by snad utkání proti Libišanům bylo pro publikum nezajímavé, to rozhodně ne, ale když schází střelecké koření, není to prostě úplně ono. Díky penaltám byli v celkovém účtování lehce spokojenější domácí hráči.

Minulá kola vyloudila více úsměvu na tvářích dosud se soužících svitavských příznivců. Jejich mančaft zdolal Moravany a bylo to jeho třetí vítězství za sebou.