Znojemští jsou posledním týmem, který Pod Vinicí vyhrál. Od dubna doma Východočeši ve všech dalších zápasech vždy bodovali. Znojmo v minulém kole zvítězilo v Sokolově 3:2, zatímco Pardubice prohrály 0:1 v Opavě. I když si vypracovaly několik velkých příležitostí. „Klukům jsme vysvětlili, že nestačí jen to, když podáváme dobré výkony a soupeře přehráváme. Je potřeba k tomu přidat i góly, abychom se prosazovali střelecky,“ uvedl trenér Jaroslav Novotný před duelem proti Znojmu.

V tu chvíli ještě kouč netušil, že po včerejším rozhodnutí Disciplinární komise LFA bude přes měsíc postrádat útočníka Michala Petráně. Za červenou kartu, kterou obdržel ve Vítkovicích, má kanonýr zastavenou činnost až do 23. října.

Na jarní výkony ve známém prostředí může naopak zítra navázat obránce Antonín Křapka. Ten se v létě vrátil do Mladé Boleslavi, ale v poslední den přestupního období ho středočeský klub uvolnil na hostování do Pardubic. „Bylo to narychlo, ale považuji to za příjemné překvapení,“ řekl Křapka, kterému letní boj o místo v boleslavském kádru zkomplikovalo zranění.

„Konkrétně šité čelo a prasklinka v zadním stehenním svalu. Samozřejmě to zamrzí, ale takový je fotbalový život. Teď jsem moc rád, že se naskytla možnost jít zpátky do Pardubic,“ dodal třiadvacetiletý obránce.