Fotbalová sezona vstupuje do podzimního finiše.

DIVIZE: SK Holice (11. místo, 11 b.) – Slavoj Předměřice (16. místo, 3 body). Sobota 15.30 hodin. Tohle bude zápas pravdy. Předměřice vyhrály jediný zápas doma Týništěm 1:0, zbývajících deset prohrály, ovšem dva z nich o jediný gól. Favoritem by měly být Holice, jenže pozor na podcenění beznadějně posledního. Oba týmy hledají naději k lepším výsledkům: „V tomto utkání musíme jet na maximum možného a výsledkově potvrdit herní zlepšení, které nám však v minulých zápasech nebylo nic platné, protože jsme propadli v koncovce,“ sdělil trenér František Franc a dodal: „Ač hrajeme s posledním, musíme mít zajištěnou obrannou fázi, nedopustit, aby se soupeř dostal na koně vstřeleným gólem. Již několikrát jsme se v soutěži přesvědčili, jak důležitý pro konečný výsledek je první gól zápasu. Nic jiného než vítězství nepřipouštíme, musíme pro ně udělat maximum a nezapomenout i na holické srdce. To k fotbalu také patří.“ A co na dnešní zápas říká předměřický trenér Vratislav Lokvenc? „Máme hodně zraněných, navíc souběžně s tímto zápasem hraje i náš dorost. Budu rád, když dám dohromady základní sestavu. Hlavně abychom neudělali ostudu. Pokusíme se o malý zázrak,“ tajemně naznačil svoje plány předměřický kouč. Pravdou je, že Předměřice venku v šesti zápasech vždy prohrály a vstřelily jen dva góly…

DIVIZE: FK Trutnov (14. místo, 11 bodů) – Tesla Pardubice (10. místo , 14 bodů). Neděle 15.30 hodin. Trutnov po nevydařeném vstupu do soutěže se zvedá. V Předměřicích vyhrál 3:0, před tím doma remizoval s Turnovem 2:2, dokázal se však vytáhnout na Chrudim (2:0) a Dvůr Králové 3:2): „Soupeře potřebujeme podržet pod námi, vsadíme na bezchybnou obranu a snad i ten gól vstřelíme. Rozhodně našim záměrům přizpůsobíme taktiku,“ uvedl trenér Tesly Martin Svědík.

KRAJSKÝ PŘEBOR: FK Jiskra nad Orlicí (4. místo, 19 bodů) – Sokol Živanice (1. místo, 29 bodů). Sobota v 15.30 hodin. Živanický trenér Milan Šmarda: „Soupeř patří k našim největším soupeřům, minule sice prohrál doma s Hlinskem, ale to nic nemění na faktu, že zápas s námi bude pro něj prestižní. V našem týmu jsou nějaké chřipky, v podstatě až dnes uvidíme, zda se tato skutečnost projeví v sestavě. Opakuji to skoro pokaždé, soupeřem se příliš nezabýváme, důležité je, abychom neopustili naši hru a pak se o výsledek nebojím,“ uvedl včera Šmarda.

KRAJSKÝ PŘEBOR: FK Česká Třebová (3. místo, 20 bodů) – FK AS Pardubice (2. místo, 25 bodů). Sobota 15.30 hodin „Nemáme všechny hráče k dispozici, mimo hru je Hanovec a znovu Daněk. Lehce začal s tréninkem Veverka, pokud se bude dobře cítit mohl by na část zápasu již nastoupit. V poslední době se nám venku hraje lépe než doma, snad to bude platit i tentokrát,“ sdělil trenér Roman Oliva.

KRAJSKÝ PŘEBOR: OEZ Letohrad B (9. místo, 17 bodů) – Tesla Pardubice B (8. místo, 17 bodů). Neděle 15.30 hodin. Souboj sedmnáctibodových: „Na marodce je Janovský a J. Horák, ale jedeme bez posil, příležitost dostanou mladí,“ uvedl trenér R. Němeček.