Pardubické mužstvo se chystá na poslední výjezd této sezony s pozitivní bilancí. V jarní části ještě Pardubičtí na hřišti soupeře neprohráli. Nyní se na stadionu, který znají již z utkání proti Baníku, postaví proti Vítkovicím. Na podzim Pardubice tohoto soupeře přehrály 3:1.
„V zimě Vítkovičtí přivedli řadu nových hráčů, což je znát. Očekáváme těžké utkání, s tlakem domácího týmu musíme počítat od úvodní minuty," upozorňuje pardubický trenér Jiří Krejčí.

29. kolo: MFK Vítkovice – FK Pardubice
neděle v 16.00, Městský stadion

Na jedné straně hrozba sestupu, na té druhé motivace udržet umístění v první polovině tabulky. „Věřím tomu, že mužstvo ještě není uspokojené. I v tomto duchu jsme s hráči mluvili a snažili jsme se je motivovat," zdůraznil Krejčí.

Otázkou je, v jakém složení Východočeši vstoupí do zápasu. Kvůli karetnímu trestu bude chybět Adam Fousek, nejistý je stále start marodů Jana Jeřábka a Joela Kayamby.

Důležitost utkání nemusí připomínat vítkovický trenér Ivan Kopecký. „My teď víme jediné, nemáme to ve vlastních rukách, ale reálná šance ještě žije. Je proto naší povinností se o ni rvát. Když uděláme šest bodů v posledních dvou kolech, stále máme šanci. V první řadě se tedy musíme soustředit sami na sebe, až když budeme hotovi s vlastní prací, můžeme se dívat na soupeře nad námi," uvedl Kopecký.