„Klukům se pondělní porážka ještě chvíli točila v hlavě, ale na čtvrtečním tréninku vypadali všichni v pohodě, je to už pryč,“ tvrdí trenér Jiří Krejčí. 

Poslední zápas v Hradci Králové (1:2) se ovšem z jednoho pohledu toho následujícího dotkne. V sestavě bude chybět stoper Jiří Piroch, který byl po dvou žlutých kartách vyloučen. 

„I když to není příjemné, pochopitelně si poradíme. Musíme se s jeho ztrátou vyrovnat,“ uvedl kouč Krejčí. Stabilní dvojice ve středu obrany se promění. 

Ústí nad Labem přijede do Pardubic znovu po čtyřech měsících. Naposledy se hrálo na jaře Pod Vinicí, kde vyhrál domácí tým 2:1. 

Severočeši mají aktuálně o bod více než Pardubičtí. Poprvé prohráli před týdnem, když dostali pět gólů od Opavy. „Paradoxně jsme odehráli jedno z nejlepších utkání v podzimní části. Soupeři jsme strašně lehce darovali dva góly, a to utkání rozhodlo,“ komentoval duel trenér Jiří Skála, který dříve spolupracoval s koučem Pavlem Vrbou ve Viktorii Plzeň. 

Kopřiva se vrací: Je to na dobré cestěPardubice – Na návrat čekal rok a půl. Obránce Filip Kopřiva nastoupil na posledních 17 minut pondělního derby v Hradci. Byl to jeho první start za A tým od prosince 2015, kdy hrály Pardubice pohárový zápas na Letné proti Spartě. „Nebylo to vůbec jednoduché období. Prodělal jsem tři operace pravého kolena, proto jsem rád, že jsem mohl být zpátky na hřišti,“ uvedl Kopřiva. O víkendu ještě stihl poločas za divizní béčko v Čáslavi. „To byl zatím můj strop. Musím se vyhrát v zápasech, pak to bude lepší. Zatím to není stoprocentní, ale je to na dobré cestě,“ prohlásil čtyřiadvacetiletý obránce Pardubic.