Šest zápasů v řadě chyběl fotbalistům Pardubic brankář Luděk Frydrych a tým bez něj pokaždé prohrál.

Ne, rozhodně se nemůže současná výsledková bída házet jenom na gólmany. Jenže Frydrych měl před odhalením  únavové zlomeniny parádní formu. Byl jedním z klíčových faktorů parádního vstupu Pardubic do jarní části.
Teď by měl být gólman už fit a připraven zpátky do akce.

Asi nejen kouč Jiří Krejčí věří, že se jeho vítězná aura přenese na celé mužstvo.
„Luděk je už čtrnáct dní v plném tréninku, cítí se dobře, nic ho neomezuje. Je to naše jednička, takže ano, v Ústí nad Labem půjde do branky," potvrdil pardubický trenér.
Oproti minulému týdnu nepůjde o jedinou změnu v sestavě, Pardubicím moc nefungoval střed obrany, měl problémy s rychlostí žižkovských diblíků. „Změny budou, dá se s tím počítat," vypálil Krejčí už jen stroze. Ve hře je například návrat uzdraveného Ondřeje Vencla, nahradit by mohl Martina Tischlera, jehož trápí zánět šlach.

Jiří Krejčí přiznal, že závěr sezony bere trochu i jako test pro příští ročník: „Zkusili jsme Šejvla, jak by vypadal na levé straně obrany, vpředu Klátila, který dával góly za rezervu v divizi."
Přesto zatím nedokázal najít recept, jak zlomit šest zápasů trvající prokletí, kdy se kupí jedna porážka za druhou.

„Závěr sezony mi trochu připomíná hon na čarodějnice, ale mě to nemůže ovlivnit. Cítím tlak od fanoušků i lidí, kteří se tváří, že fotbalu rozumějí. Přitom si málokdo uvědomuje, jak máme nezkušené mužstvo," pronesl pardubický trenér.
Ústí nad Labem jeho celek přehrálo na podzim Pod Vinicí (1:0), Pardubice by mu facku moc rády vrátily. „Ústí se už od zimního přípravného období potýká s marodkou, má hodně zraněných, uvidíme, jaké to na něm zanechá stopy. Na druhou stranu je jasné, že doma se bude chtít rozloučit vítězně," uvědomuje si další těžkou zkoušku Krejčí. Jeho soubor už body potřebuje!