Turnaj odstartuje v 11 hodin duelem Olomouc – Hradec, ve 13.00 se ve druhém semifinále střetnou Senec s Jabloncem. Poražené týmy budou hrát o 3. místo v 16.00, finále je na programu v 17.30 hodin.

Původně měl do Hlinska dorazit slovenský vicemistr Artmedia Petržalka; jeho vedení však dalo přednost sobotnímu přátelskému utkání v Toyota Areně s pražskou Spartou, a tak se na hřišti V Olšinkách představí osmý celek loňského ročníku Corgoň ligy FC Senec.


Východočeský fotbal bude na turnaji již tradičně reprezentovat FC Hradec Králové. Na rozdíl od prvoligových mužstev však „votroci“ zahájili přípravu na nadcházející sezonu teprve v pondělí. „Bude to spíše herní test. Každý hráč by měl v souhrnu odehrát jedno utkání. Do každého zápasu jdeme ale s cílem vyhrát, to bude platit i na tomto turnaji,“ předeslal hradecký kouč Luděk Klusáček. Na důvěrně zmámý trávník se vrátí hlinecký odchovanec Tomáš Bouška, jenž na konci minulé sezony laboroval se zraněným kotníkem. „Kotník už je v pořádku, trénovat mohu naplno,“ ujistil zkušený záložník. Starosti mu spíše dělá fotbalová budoucnost. „Hostování mi skončilo. Jsem stále hráčem Olomouce, takže se nyní jedná o mém dalším osudu v Hradci Králové. Nastaly drobné komplikace, snad se vše vyřeší co nejdříve,“ řekl Bouška. „Na turnaj se samozřejmě velmi těším. Má kvalitnější obsazení než v loňském roce, což je jenom dobře,“ doplnil.

 


Pátek 6. července: 10.55 slavnostní výkop fotbalového turnaje, 11.00 SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové, 13.00 FK Jablonec – FC Senec, 16.00 utkání o 3. místo, 17.30 finále, 19.15 slavnostní vyhlášení, 19.30 koncert dua Eva a Vašek, 21.00 diskotéka Radia Hey Profil.


Doprovodný program (hřiště s umělým povrchem a zimní stadion): 15.00 soutěž o sladkosti a drobné dárky, skákací hrad a nafukovací skluzavka, 16.00 bublinová show Václava Strassera s klauniádou.