Náhrada za Davida Petruse, který minulý týden odešel do Baníku Ostrava, dorazila do Pardubic bleskově. Vedení se domluvilo s Hradcem Králové na příchodu útočníka Jana Hodase. Ten červený dres oblékal už na jaře.

„S vedením FC Hradec Králové jsme se dohodli na půlročním hostování, v pátek byla provedena registrace a hráč bude trenérovi Krejčímu k dispozici," oznámil sportovní manažer Vít Zavřel novinu na klubovém webu.
Je tak dost pravděpodobné, že jedenadvacetiletý útočník vyběhne proti Bohemians Praha v základní sestavě.

Pardubický soupeř sice otevřeně mluví o tom, že se chce v soutěži hlavně zachránit, ale před týdnem se vytáhl a zakousl Vltavín 3:0. „Viděl jsem Bohemians hrát ve dvou utkáních, nicméně každé z nich bylo jiné, sestava se hodně lišila. Předpokládám ale, že na nás vyrukují s rozestavením 4-1-4-1," rozebíral hru Bohemians  Jiří Krejčí. „Jejich hra se opírá o Šenkeříka a Kuzmanoviče, na ty si musíme dát pozor," upozorňuje. V minulém kole pak navíc zazářil i odchovanec Hradecké Olympie Adam Vlkanova.
Hradec Králové – Chystají změny a není divu. Hradečtí fotbalisté po nepovedeném vstupu do sezony potřebují nutně bodovat. ,,Doufáme, že už konečně najdeme správnou sestavu, která se dokáže víc poprat s jinou soutěží, v níž si zatím na způsob hry soupeřů těžko zvykáme," říká před duelem v Třinci hradecký asistent Bohuslav Pilný.

O které posty konkrétně půjde, odmítl specifikovat. Podle Deníku by se do základní sestavy měl rozhodně vrátit dlouhán Rolko. Jeho výška a zkušenosti budou na třineckém hřišti menších rozměrů velmi zapotřebí. ,,Soupeř má ke hře v domácím prostředí uzpůsobené mužstvo. Disponuje urostlými fotbalisty, sází na důraz. Kluky jsme na to v týdnu  připravovali."

Hradečtí rovněž pracovali na zkvalitnění organizace hry a především vylepšení defenzivní činnosti. ,,Naši situaci vnímáme. Sami se z toho musíme vyhrabat. Rádi bychom si odvezli tři body. Je jasné, že to bude o dřině a zodpovědnosti každého jednotlivce," poznamenal Pilný.

A jak je na tom soupeř? I on má starosti. Po báječném rozjezdu na Žižkově, přišly dvě porážky. Momentálně je devátý a kůži lacino rozhodně neprodá.