DIVIZE: SK Holice (11. místo, 9 bodů) – SK Týniště nad Orlicí (9. místo, 9 bodů). Sobota v 16.30 hodin. Po třech prohrách za sebou Holičtí potřebují konečně B bodovat: „Čeká nás soupeř, který má zkušenější hráče, mnozí hráli vyšší soutěže. My jsme v tomto týdnu trochu pracovali na psychice, tři prohry za sebou potřebujeme zlomit a navíc se chytit i střelecky. Počítám s určitou změnou v obranné čtveřici, nachlazen je však Franc. Pištora půjde na plastiku kolena – to je již jasné, takže s ním už na podzim počítat nemůžeme,“ sděluje trenér František Franc.

DIVIZE: SK Převýšov (5. místo, 13 bodů) – Tesla Pardubice (12. místo, 8 bodů). Neděle 10.15 hodin. Tesla v minulém týdnu vyhrála v Předměřicích 5:1 a snad se odrazila k vyšším příčkám: „Čeká nás soupeř, v jehož řadách je řada zkušených hráčů, mnozí exligoví, jako například Breda či Trval. V kádru má soupeř řadu dalších kvalitních hráčů, takže nás čeká nepochybně velice těžký soupeř. Po naší výhře v Předměřicích jsme se snad psychicky srovnali i když na druhou stranu Předměřice nás zase tak moc neprověřily. Do branky již bude připraven Shejbal, ale na marodce zůstává Hlava, otazník je nad startem Škvrňákem,“ sdělil trenér Tesly A Martin Svědík.

KRAJSKÝ PŘEBOR: TJ Lanškroun (12. místo, 10 bodů) – Sokol Živanice (1. místo, 20 bodů). Neděle 16.30 hodin. Hosté v osmi kolech získali dvojnásobný bodový zisk než soupeř: „ Lanškrounu nevyšel vstup do soutěže, potom nějaké body udělal, v minulém kola prohrál s Ústím nad Orlicí 0:4, ale po bezbrankovém poločase. Nevím, co nás může čekat, soupeř točí poměrně dost hráčů, vypadá to, že nemá stabilizovanou sestavu. Živanice tam loni prohrály, určitě nás jednoduchý zápas nečeká,“ sdělil trenér Milan Šmarda. A co napovídá pohled do vlastního kádru? „V týdnu netrénovali Vrážel a Hájek, snad se do neděle dají do pořádku,“ konstatoval Šmarda.

KRAJSKÝ PŘEBOR: Sokol Dobříkov 15. místo – FK AS Pardubice (2. místo, 19 bodů). Sobota 16.30 hodin. „Mimo hru jsou stále Veverka a Meruňka, naplno již trénuje Semelka a v Dobříkově půjde na lavičku. Čeká nás bitva, malé hřiště, hodně soubojů, střetů a standardních situací. Spoléhám na zkušeného Šimona v brance,“ uvádí trenér FK AS Roman Oliva.

KRAJSKÝ PŘEBOR: FC Hlinsko (7. místo, 11 bodů) – Tesla Pardubice B (5. místo, 12 bodů). Neděle 16.30 hodin. „Sestava bude hodně podobná té z Moravské Třebové. A tým hraje v neděli dopoledne v Převýšově, doplnění bude trochu těžší. Soupeř měl slabší vstup do soutěže, byl tam hráčský pohyb, ale zdá se, že mužstvo se již sehrává a lze předpokládat, že se bude dotahovat na přední příčky přeboru. Naším cílem je v Hlinsku neprohrát,“ sdělil trenér Tesly B Rostislav Němeček. Jeho protějšek hlinecký kouč Petr Beneš je spokojen, že jeho tým je zdravotně v pořádku: „Čeká nás nevyzpytatelný soupeř. Tabulka je velice vyrovnaná, rozhodně v tomto utkání chceme zvítězit,“ uvedl Beneš.

I. A TŘÍDA: TJ Valy (16. místo, 3 body) – FC Titanic Srch (1. místo, 16 bodů). Sobota 16.30 hodin. „Všechno nasvědčuje, že budeme kompletní, doufám, že v souboji prvního s posledním získáme tolik potřebné body,“ sděluje trenér Valů Tomáš Bolek. Titanic ač vedoucí celek tabulky, rozhodně není v optimální pohodě: „V mužstvu řádí chřipka, vůbec nevím, s kým do Valů odjedeme. Vše se rozhodne až dnes dopoledne,“ hrozí se asistent trenéra Luboš Pilař. Na marodce je Pavlíček, Mareš a další, navíc pracovně mimo je R. Novotný a zápas zřejmě nestihne. „Se soupeřem se dá hrát fotbal, v plné síle bych neměl o výsledek obavy,“ doplnil Pilař.

I. A TŘÍDA: Sokol Staré Hradiště (2. místo, 15 bodů)– Jiskra Litomyšl (5. místo, 11 bodů). Sobota 16.30 hodin. Domácím se v soutěži daří, ale hosté se netají touhou po návratu do krajského přeboru: „Soupeře v tomto utkání považuji za favorita, v Rosicích sice prohrál, ale to nic nemění na tom, že má zkušené mužstvo. Budeme postrádat dvě opory, M. Pecháček má svalové zranění, nemocný je Zavřel. To je docela problém, musím kádr týmu přeskupit, několik varinat mám v hlavě, ale definitivně se rozhodnu až dnes dopoledne.“

I.A TŘÍDA: FK Agria Choceň B (12. místo, 4 body) – Sokol Rosice nad Labem (4. místo, 12 bodů). Neděle 16.30 hodin. „Novinkou je příchod Františka Ryby z Tesly Pardubice. Počítám s ním na post ofenzívního záložníka, očekávám, že dokáže podporovat útok a ohrozit branku soupeře z dobrých střeleckých pozic.“ prozradil rosický trenér Milan Ujec. Je možné, že Choceň se posílí o hráče z A týmu

I.A TŘÍDA: Sokol Králíky (7. místo, 9 bodů) – Sokol Moravany (10. místo, 6 bodů). Neděle 16.30 hodin. „Čeká nás nováček, který nehraje špatný fotbal, na malém hřišti je nebezpečný. Chceme potvrdit minulé vítězství, do kádru se vrací Jaroslav Krpata, který byl na hostování v divizních Holicích. Mužstvo si posílilo sebevědomí, kdo v Králíkách ovládne střed hřiště, ten vyhraje,“ míní moravanský trenér Roman Hendrych. Na Králíky mají velkou chuť, hlavně aby jim však nezhořkla.