Konkurz na střelce

DIVIZE C: Tesla Pardubice – Sedmihorky 0:0. Když ve 36. minutě připravil Hudec vyloženou šanci pro Večerníka, ten přestřelil a podobná příležitost se v utkání již neopakovala. Ostatním střeleckým pokusům chyběla přesnost a vůbec největší bolestí byla absence finální přihrávky. Po změně stran měli dobré střelecké pozice dvakrát Hudec a střídající Petrus, rovněž novic Belák, ale gólman Koubus nekapituloval a vyznamenal se zejména při dvou dorážkách Jeřábka, který spolu se Švarcem byl v závěru pro potyčku vyloučen. Ztráta bodů bolí, ale bez vstřeleného gólu nelze vyhrát.

Těžký úder na úvod

KRAJSKÝ PŘEBOR: SK Holice – Sokol Dobříkov 1:2 (1:1). V 5. minutě využil nepřesného odkopu dobříkovské obrany J. Englich a zdálo se, že Holice splní roli favorita – 1:0. Jenže rychlý gól jim spíše ublížil. Hosté získali střed pole a ve 21. minutě Karela z volného přímého kopu vyrovnal. Holičtí se v dalších minutách nemohli dostat do vážnějších akcí a naopak krátce před přestávkou se mohl radovat podruhé dobříkovský Karela, ale Svoboda mu šanci zmařil, načež si poradil i se sólovým průnikem Rady. V 72. minutě byla holická blamáž dovršena, když Zahradník měl dostatek času na dvojí zakončení – 1:2. Závěrečný nápor Holic přišel pozdě, ke gólu nevedlo ani několik standardních situací, kdy míč poskakoval těsně u brankové čáry, v 85. nedokázala trojice holických hráčů usměrnit tresný kop T. Jedličky. A protože se neujal ani efektní volej Machatého, utkání skončilo velkým zklamáním . ⋌(lun)
Vykročení pravou

KRAJSKÝ PŘEBOR: Sokol Živanice – SK Polička 4:0 (1:0). Hosté vstoupili do utkání bojácně a domácí se po centrech Špulici dostávali snadno do slibných střeleckých pozic. Skóre otevřel v 5. minutě Špulica střelou k tyči z hranice velkého vápna. Hosté se jen pozvolna osmělovali, ale již v 8. minutě průnik Opiny zakončený křížnou střelou jen těsně minul pravou tyč Hloušovy branky. Ve 20. pronikl do vápna Kučera, ale ukvapeně překopl živanickou branku. Potom převzali znovu iniciatiu domácí a několikrát ohrozili poličskou branku. Po změně stran však byli hosté na dlouhé minuty aktivnější, získali střed hřiště a ve 49. centr Opiny nezužitkoval střídající Čípa jen zázrakem. Další šanci ke skórování měl zblízka Opina, ale Hlouš byl opět pozorný. Když v 71. se uvolnil ve velkém čtverci Hůlka, a zvýšil na 2:0, odpor Poličky povolil. O tři minuty později se Hůlka prosadil podruhé a v 89. Macháček uzavřel skóre utkání.

Bez jiskry a nápadu

KRAJSKÝ PŘEBOR: Sokol Moravany – FIK AS Pardubice 2:0 (0:0). Hosté byli v první půli fotbalovější, nicméně šanci si nevypracovali. Po změně stran domácí přidali na důrazu a bojovnosti a svého soupeře předčili. Ve 48. zahodil čistou gólovou šanci Kulhánek, ale přestřelil. V 56. ale zahrával trestný kop Tošovský, Havlíček míč neudržel a do sítě ho propasírova Fišer. Domácí byli při chuti a po brejku Kříže míč s námahou Havlíček vytáhl na břevno. O minutu později ho již však prostřelil Robert Klička a hosté měli po nadějích.