Holice – Lanškroun 1:1

Domácí lepili sestavu k tomuto zápasu, jak jen to bylo možné. Velká marodka zapříčinila start některých hráčů, kteří v minulém týdnu netrénovali. Škrt přes rozpočet navíc připravil týmu D. Velínský, který odjel v dresu Era–Packu k futsalovému semifinále play off do Prahy (?). Situace Holic tak byla před utkáním svízelná. Přesto si domácí vytvořili územní převahu. Koncovka však byla takřka nulová. Paradoxem první vážnější akce hostí byla gólová – to Šrůtek připravil míč do koncovky Smejkalovi, ale míč skončil mimo. Ve 35., po průniku Šrůtka po levé straně se k míči dostal Smejkal a střelou k tyči otevřel skóre – 0:1. Holičtí nakopávali dlouhé a vysoké míče, ale tato taktika k úspěchu nevedla. V závěru se ve velkém čtverci uvolnil Černý, toho nedovoleně atakoval Celý a sudí Kembický nařídil penaltu, kterou ve 40. minutě M. Jedlička proměnil – 1:1. Domácí mohli zápas rozhodnout po změně stran. Do 6 4. si totiž vytvořili tři gólové šance. Nejprve trestný kop M. Jedličky prošel hradbou těl a zastavil se na tyči branky Jaroše, poté se prezentoval parádní střelou Pištora, v 54. Rössler orazítkoval břevno a v 64. po rohu Skalický zblízka netrerfil prázdnou branku. Hosté se z tlaku vymanili a v gólové šanci se objevil Šišan. Domácím v závěru chyběl důraz v osobních soubojích, přesto měli dostatečné množství standardních situací.


Vysoké Mýto – Živanice 1:3

Již ve 4. minutě sólo Podmajerského likvidoval Hlouš a prakticky z protiútoku udeřilo na opačné straně. Mocanu odcentroval a Podlipný parádním volejem otevřel brankový účet zápasu – 0:1. O dvě minuty později se vydal na zteč branky Matouška uzdravený Špulica, ale domácí gólman ho vychytal. V 19. minutě centrovaný míč z hloubi pole poslal Matula hlavou za záda Hlouše a bylo vyrovnáno. Hosté si však nadále udržovali herní převahu a ve 30. minutě se uvolnil Meduna a z hranice velkého čtverce vstřelil ve svém prvním startu za Živanice gól – 1:2. Do konce první půle ještě spálil dvě vyložené šance živanický útočník Pecivál. Když po změně stran v 54. minutě, po akci Meduny, vstřelil třetí gól střídající Hůlka, bylo o vítězi utkání rozhodnuto.


AS Pardubice – Polička 0:1

Přímý souboj o třetí místo v tabulce domácí nezvládli. Zpočátku sice byli útočnějším týmem, ale po promarnění vyložené šance Pavlíčkem, převzali herní iniciativu hosté, byli mnohem nebezpečnější a po neproměněné šanci Opiny ji ve 35. korunovali gólem D. Soukala z hranice velkého vápna – 0:1. Po změně stran domácí zlepšili pohyb, vytvořili si tři slibné střelecké příležitosti (L. Kopřiva 2x, Koliáš), ale bez gólového efektu. Domácím nelze upřít snahu, ale ta na zkušenějšího soupeře tentokrát nestačila.


FK Skuteč – Moravany 2:2

Již v 6. minutě šli domácí do vedení gólem Hamana po centru L. Cacha – 1:0. Ve 14. minutě však kapitán Haman musel pro zranění odstoupit, došlo k přeskupení obranných řad a toho využili ve 25. hosté, kteří Pulpánem hlavou vyrovnali – 1:1. Do poločasu se pak již hrálo od vápna k vápnu. Po změně stran domácí zvýšili aktivitu, Hrubý dokonce vstřelil druhý gól svého týmu, ale ten pro ofsajd nemohl být uznán. V 64. se však domácí dočkali – po pěkné kombinační akci se prosadil L. Cach – 2:1. Jenže snaživý soupeř z Moravan se nedal a v 79. Půlpán hlavou vyrovnal na konečných 2:2. Moravany tak získaly v boji o zachranu. další cenný bod.
Fakta ze všech utkání Krajského přeboru Pardubického kraje najdete na straně 23 v pondělním Pardubickém deníku (16. 4.).