Za této situace nelze rezignovat na postupovou příčku, znamenající vstup do republikových soutěží. Přijít o tuto šanci by bylo trestuhodné. Možná ale právě proto čekají Holice velké starosti. Od mužstva se postup v tuto chvíli již očekává a bude zajímavé, jak roli favorita tým zvládne: „Náskok máme parádní, to jsme nečekali, ale jsme na zemi. Na druhou stranu takováto příležitost se dlouho nemusí opakovat, určitě se o postup popereme. Nepředpokládám, že by však Živanice ustoupily ze svých cílů,“ varuje předseda holického klubu, který si pochvaluje zájem některých sponzorů o holický fotbal. Snad se jejich počet rozšíří.

Parádní výkon podal další účastník krajského přeboru FK AS Pardubice. Ve Skutči vyhrál 7:0 a třemi trefami se blýsknul útočník Semelka: „Po nemoci se již zotavil a ukazuje, co v něm je. Ve Skutči jsme zápas zvládli, vysoké vítězství mohlo být ještě výraznější. Přiblížili jsme se ke druhému místu, budeme bojovat dál, dokud bude teoretická šance,“ uvedl Roman Oliva.

Také v Moravanech zavládla radost. Výhra ve Svitavách 3:0, to je pořádná vzpruha: „Výborně zachytal gólman Slezák, mužstvo ukázalo, že boj o záchranu nemusí být marný. Teď musíme bodový zisk zvenku potvrdit doma,“ sdělil trenér Vladimír Kříž.