Tohle ani sami nečekali. Fotbalisté Pardubic vlétli do jarní části druhé ligy jako uragán, který smete všechno, co mu přijde do cesty. Naposledy v sobotu doma přejeli Most (3:0), který v minulém kole porazil vedoucí Táborsko. Soupeř tedy nebyl žádné ořezávátko, přesto Východočeši dominovali.

Na jaře jsou ze šestnáctičlenného pelotonu nejlepší. Ve třech zápasech získali plný počet devíti bodů, nastříleli osm gólů, žádný nedostali.
„Předváděli jsme pěkné křídelní akce, kluci plnili taktické pokyny do puntíku," pochvaloval si po zápase s Mostem asistent trenéra Jiří Pospíšil.
Pardubice totiž šlapou nejen výsledkově, ale i herně.

„Je pravdou, že jsme takhle dobrý start nečekali. Jedině v nějakém růžovém snu. Ale pochopitelně jsme za to rádi," přiznává hlavní kouč Jiří Krejčí. Přitom zimní příprava  takovou výsledkovou i gólovou explozi  nenasvědčovala.
„Když jsme začínali na podzim, tak v letní přípravě jsme dávali dost branek a málo jich inkasovali. Jenže v sezoně to pak bylo naopak. Teď  se to otočilo. V přípravě jsme zase málo branek stříleli, často inkasovali, ale v sezoně je to jinak," vykládá Krejčí a doplňuje: „Pravdou je, že na trénincích jsme se zaměřili na obrannou  činnost a teď se nám to vrací."

A zatím to padá i do sítě soupeřů. „Někdy se to tak schumelí, je pravdou, že se snažíme dávat míče do pokutového území a chodit do nich."
Pardubičtí trenéři teď musejí udržet mančaft v patřičném nažhavení, aby úspěšné výsledky nestouply někomu do hlavy a nezačal létat v oblacích. Na to je Krejčí připraven.
„Když to v týmu zavání uspokojením, tak je třeba zatnout sekeru, rozšťourat, ať se něco děje. Ale zatím takový pocit, že by někdo byl nahoře, nemám. Spíše bychom si  měli  vážit toho, že se nám takhle daří a pokusit se tu naši sérii protáhnout co nejdéle," přeje si kouč.

V příštím kole Pardubice vyrazí na trávník posledního Vltavína, který nyní senzačně vyhrál ve Zlíně (2:1). „Bude to asi podobný zápas jako na Střížkově s Bohemians," soudí Krejčí.
Tam jeho tým vyhrál 3:0…