1.A třída

Načešice – St. Hradiště 4:0

Jaroslav Mudroch, o víkendu hrající trenér Starého Hradiště: „Řekli jsme si, že se na těžkém terénu musíme vyvarovat komplikované rozehrávky při zakládání kombinace. A přesně ze ztráty míče při této činnosti jsme obdrželi rychlou branku. Obranné rohy, standardní situace domácích jsme zvládli. Bohužel jsme chybovali ve středu hřiště a domácí toho dokázali využít k rychlému ataku. Konec první půle jsme měli míč víc na kopačkách a díky tomu jsme snížili nepříznivý stav. Také úvodní čtvrthodina druhé půle patřila nám. Čtvrtý gól z rychlého načešického brejku však potvrdil, komu bude patřit výhra. "

Pardubičky – Hor. Jelení 1:2

Luboš Pilař, trenér Pardubiček: „Prohra nás hodně mrzí, protože jsme měli na to tenhle zápas zvládnout. Ale opět se ukázalo že derby nemá favorita. Jelení ukázalo neuvěřitelnou produktivitu. Za devadesát minut vystřelilo třikrát na naší bránu a z toho dalo dva gól, což se bohužel nedá říct o nás. Po celé utkání jsme měli převahu hry a vypracovali jsme si minimálně pět stoprocentních šancí. Nicméně naše koncovka byla fakt žalostná. Hold takové zápasy se občas přihodí, že jste v zápase lepší, ale gól se vám dát nepodaří i kdyby se hrálo do půlnoci. Nedá se nic dělat musíme se z toho oklepat a připravit se na další střety."

Roman Hendrych, hrající asistent Horního Jelení: „Jsme tuze rádi za tyto tři body. Protože… Musíme přiznat, že jsme narazili na nejlepšího soupeře v jarní části. Sice jsme vedli brzy 2:0, ale pak hráli většinou jenom domácí. Zejména ve druhém poločase nás tlačili a vytvořili si alespoň tři tutovky. Takže naše výhra patří do kategorie šťastných. Musíme pochválit manšaft za bojovnost a nasazení."

Pomezí – Libišany 1:4

Josef Kaufman st., trenér Libišan: „Naše záložní řada udávalo tempo po celých devadesát minut. Jenže na vyložené šance to bylo 4:4. Individuální hrubky naší obranné čtveřice držely soupeře ve hře o přijatelný výsledek. Přitom domácí na nás nějak netlačili, ty kiksy pramenily ze snahy něco vymýšlet… Jinak v utkání jsme se ujali vedení, ovšem Pomezí vyrovnalo. Zápas v náš prospěch se zlomil někde po hodině hry, kdy jsme vstřelili třetí gól. Kromě středové formace musím vyzdvihnout výkon brankáře Šimona."

1.B třída

Roh. Bělá – Sezemice 3:3 penalty 3:4

Jaroslav Novák, trenér Rohovládovy Bělé: „První poločas odpovídal představám a přípravám na tento zápas. Málokdo pochyboval, jak by mohl dopadnout. Sezemičtí si ale za druhý poločas bod zaslouží. Především díky Jiřímu Kašparovi a jeho krásným gólům, které se nevidí ani v Lize mistrů. Zvláště nadchl ten poslední minutu před koncem. To, že si odvezou Sezemice body dva je předem rozhodnuto, poněvadž my a penalty nejdou k sobě.
Ve středu v dohrávce v Dobříkově musíme napravit nezdary z domácích dvou zápasů. A bodovat venku, přestože tušíme, co nás tam čeká."

Ondřej Kumpan, trenér Sezemic: „První poločas jsme se zápasu jen účastnili. Nechali jsme domácí hrát, pěkně jsme si zaběhali bez balonu a nebyli prakticky nebezpeční. Za jeho odfláknutí jsme byli potrestáni dvěma obdrženými brankami. Do druhé půle ale nastoupily jiné Sezemice. Nenechali jsme domácí hrát, dostali jsme je pod tlak a vytvářeli jsme si šance. Nejprve krásně z přímáku snížil Jirka Kašpar a stejný hráč srovnal dělovkou pod břevno po pěkném průniku a přihrávce Fouse. Bělá pak z jediné pořádné příležitosti, kterou ve druhé půli vyprodukovala, šla pár minut před koncem opět do vedení. Prohru ale odmítl v poslední minutě výstavními nůžkami opět Jirka Kašpar, který tak hattrickem podtrhl svůj výborný výkon. Za druhou půli pak musíme pochválit všechny kluky, kteří se nenechali zlomit nepříznivým vývojem. Dokázali srovnat a třešničkou pak byl bonusový bod za penaltovou loterii."

St. Mateřov – H. Ředice 3:2

Jiří Hruška, trenér Starého Mateřova: „V první půli hosté chvílemi nevěděli, jestli jsou na pouti nebo na hřišti. Do šaten odcházeli s lichotivým výsledkem 0:3 v deseti a s přáním lepších zápasů. Do druhé půle jsme vlétli ve stejném duchu. Ale… Vinou naší nižší koncentrace se soupeř osměloval. A udeřil z ojedinělé akce. Ba co víc, za chvilku bylo z penalty sníženo na 3:2. Začalo pořádné drama, které ukončila až píšťalka rozhodčího. Škoda, že Ředice nehrály fotbal po celý zápas. Nemuseli bychom pak poslouchat rádoby fanoušky, že jsme něco prokaučovali… Jsme druzí, tak si to užívejte s námi a fanděte. Někdy je to lepší než kritizovat lidi, co se tomu věnují pro zábavu. Od sekretáře počínaje a mě konče."

Stanislav Šedivka, trenér Horních Ředic: „První poločas jsme byli duchem někde na posvícení. Než jsme se rozkoukali, tak jsme prohrávali 3:0 a přišli o vyloučeného Černého. O přestávce byla v kabině trošku bouřka a do druhé půle nastoupilo jiné mužstvo. Hráči bojovali, hráli kombinačně a odměnou jim byly dvě branky. Nakonec se domácí strachovali o výsledek. Za první poločas mají hráči minus, za druhý pochvalu. Tak se hraje o mistrovské body. "

Nasavrky – Řečany n. L. 3:2

Ladislav Chára, hrající asistent Řečan nad Labem: „Do Nasavrk jsme přijeli silně oslabeni. A na tamním blátě se hrálo spíše ragby. Musím však podotknout, že kluci, kteří nahradili své spoluhráče, tak odvedli slušnou práci. Jenže od začátku až do konce jsme pouze doháněli manko. Dvakrát jsme dokázali Hrbkem srovnat, ale na třetí branku už jsme odpovědět nedokázali. Vyrovnanému zápasu by spíše slušela remíza."

Proseč – Choltice 4:1

Luboš Vorlíček, trenér Choltic: „Narazili jsme na velmi silného soupeře. Prakticky k ničemu nás nepustil a zaslouženě zvítězil. Navíc jsme podali asi nejhorší výkon jara, ale to souvisí i s tou dominancí Proseče. Hráči si po sérii nezdarů už nevěří, jako by se báli něco na hřišti vymyslet. Ujali jsme se sice rychle vedení po hrubé chybě domácích, ovšem ti na konci první čtvrthodiny vyrovnali. Poté nám protivník pláchl na rozdíl dvou gólů. Za stavu 1:3 jsme měli šanci, ale brankář nám sestřelil hráče, za což inkasoval žlutou kartu a ze slibného útoku už nic nebylo."