Záložník JAN JEŘÁBEK (29) věděl, že body se tentokrát nehoupaly vysoko. Stačilo natáhnout ruku a proměnit nějakou tutovku: „Po utkání jsem byl dost zklamaný. Abych se přiznal, ani mě nenapadlo, že nám to v Ústí takhle půjde, ze zápasu jsme měl dobrý dojem, jenže pro nás nedopadl vůbec dobře," litovala pardubická opora.

Myslíte, že jste na začátku Ústí zaskočili?
Řekl bych, že ano. Možná nás trochu podcenilo a my ho docela přehrávali. Jenom škoda, že jsme z toho nevytěžili nějaký gól. Visel ve vzduchu. Dali jsme tyčku, břevno, jenže bohužel nic z toho.

Na jaře nastřílel David Petrus už pět gólů, jenže nikdo jiný se k němu ještě nepřidal. Není to problém?
Je, nemůžeme pořád spoléhat na jednoho člověka, že bude dávat všechny góly. Navíc se dá čekat, že si Davida budou soupeři víc hlídat. Někdo by se měl přidat, myslím, že třeba  mně by tam už mohlo taky něco spadnout.

Hledělo si Petruse i Ústí?
Teď bych neřekl, že by to byl přesně ten případ. My jsme se do šancí většinou dostávali tím, že jsme je dobře presovali. Prostě to jenom nevycházelo, aby se David dostal do koncovky.

Ve druhé půlce jste ale od aktivity upustili. Chtěli jste už bránit remízu?

Ne, spíš to bylo tím, že Ústí změnilo rozestavení, v kabině byla asi bouřka a začalo hrát jinak. Stejně jsme tam ale pár věcí taky měli. Už to tedy nebylo takové jako v prvním poločase, ale klidně nám tam něco taky spadnout mohlo.

Jediný gól zápasu vstřelil v 79. minutě ústecký Dvořák. Kde byla chyba?
Ústí výborně zahrálo standardku, někdo to tam prodloužil hlavou, Luďa Frydrych  míč vyrazil do břevna a jak padal zpátky, ten hráč ho doklepl do branky. Úplně přesně jsem to neviděl. Ale byla to smůla, ten vyražený míč mohl jít nad bránu a mohl být klid.