Změny se nevyhnuly ani složení kádru. Odešli Haluza (Zlín), Mocek (Košice), Flamík a Blanár. „O posílení jednáme. Ale není to lehké, na trhu je málo kvalitních hráčů,“ říká generální manažer hradeckého klubu ROMAN VIŠŇÁK.

V minulé sezoně jste skončili třetí. Je spokojenost na místě? Před sezonou jsme neměli tak vysoké ambice, přesto jsme takřka do posledních chvil hráli důležitou roli. Atmosféra byla parádní i co se týče diváků. K postupu do finále nám chybělo opravdu málo. Zranili se nám klíčoví obránci. I tak jsme spokojeni. Také bych chtěl poděkovat všem trenérům mládeže. Odvedli velkou práci, navíc se nám podařilo udržet extraligu juniorů i dorostu.

Taková sezona se v nejbližší době bude asi těžko opakovat. O to víc překvapilo, že jste se u A–mužstva rozloučili s úspěšným trenérem Jeřábkem. Proč? Jednoduše jsme se tak domluvili a přistoupili ke změně. Dále bych se k tomu nechtěl vyjadřovat.

Uznejte ale, že tohle je krok dost nezvyklý. Přece jen trenér Jeřábek dostal z mužstva maximum a dosáhl velkého úspěchu… Všichni jsme si sedli, i s trenérem Jeřábkem, a situaci rozebrali. Z jednání vyšlo, že najdeme nového trenéra.

Dobře, ale pan Jeřábek tvrdí, že za jeho odchodem stojí hráči. Má pravdu? Je fakt, že kapitán Roubík šel za předsedou představenstva s tím, že někteří hráči nechtějí pod Jeřábkem trénovat. Na naší schůzce jsme trenérovi vytkli chyby, nastínili situaci a on sám řekl, že za takového stavu nechce u týmu dále působit.

Proč se novým koučem stal právě Josef Pazourek? Velký zájem jsme měli o Pavla Hynka, ale nevyšlo to. Zvolili jsme pana Pazourka, jenž je velice zkušený a kvalitní trenér. Věřím tomu, že pokud bude mužstvo pracovat, tak do něho může vnést nové pozitivní věci. Na prvním tréninku jsem také hráčům zdůraznil, že bez práce nejsou koláče.

Prý byl ve hře také Josef Paleček? Je to pravda? Ano. I jeho jsem oslovil. Nabídkou byl potěšen, nicméně působí u reprezentace a zároveň si chce dát volnější sezonu.

Jak vypadá situace v hráčském kádru, dozná výrazných změn? Kádr vcelku zůstává. Nyní řešíme otázku brankářů. Je zde alternativa, že by za Sašu Hyláka přišel z Pardubic Vladislav Koutský. Mužstvo opustil Blanár a v průběhu play off Mocek. Finanční požadavky jsme nemohli splnit Borisi Flamíkovi. O dalších jménech se jedná, nějakého zkušeného beka bychom potřebovali. Ale není to lehké. Jednak na trhu není dost kvalitních hráčů a dále my si nemůžeme dovolit nabídnout nesmyslně vysoké částky.

Řada útočníků si udělala dobré jméno. Zůstávají všichni? Ano. Pouze Petr Haluza to zkusí ve Zlíně. Když neuspěje vrátí se do Hradce.

Do první ligy postoupili hokejisté Vrchlabí. Čeká vás tedy prestižní derby zápas. Je to jen dobře, alespoň nemusíme jezdit daleko (smích). Přínos to bude jistě z hlediska diváckého zájmu.

Povídá se, že firma Elektromont, která sponzoruje vrchlabský hokej, má blízko k pardubickému Moelleru a jeho hráči teď budou chodit do podkrkonošského klubu. Může něco takového nastat? Stát se může všechno. My máme nastaveny nějaké finanční podmínky a jestli Vrchlabí nabídne lepší, tak tam hokejisté mohou jít. S Pardubicemi však spolupracujeme velice úzce a na hráče máme právo první volby. Navíc, pardubický klub je akcionář, spolupráce s ním funguje a my jsme za ni rádi.

V závěru sezony se hráčům zpožďovaly výplaty. Je v tuto chvíli všechno v pořádku? Uvedu to na příkladu Petra Mocka. Jednu výplatu dostal o pět dní déle, druhá mu na účet odešla dvacátého března a Mocek nám dal o den později výpověď… Peníze chodily na účty hráčů zhruba o čtrnáct dní později, ale všichni o tom byli vždy dopředu informováni.

Hlavní sponzor VČE skončil. Jakým způsobem zacelíte finanční mezeru? Na ČEZu jsme měli společně s panem primátorem Divíškem a panem Hermanem jednání, které bylo úspěšné. Momentálně dotahujeme naši spolupráci, ale ČEZ už nebude hlavní sponzor. Teď nastal prostor pro další firmy, aby se mohly realizovat.

Rozhovor s Vladimírem Jeřábkem - klikni na odkaz: hradecky.denik.cz/hokej_region/keba_rozhovor20070504.html

Glosa Radka Špryňara a Jiřího Tůmy - klikni na odkaz: hradecky.denik.cz/hokej_region/glosa_sprynar_tuma20070504.html