Slatiňanský superstřelec Jiří Kopecký útočí na rekordní zápis. V polovině soutěže už má na kontě šestnáct branek. Pokud to tak půjde dál a udrží si svou potenci, meta 50 gólů se otřese v základech.

Kdo bude za ním? V tuto chvíli těžko odhadovat, jen je jasné, že bude propastně daleko. Slatiňany jsou na 28 gólech, ani nemusíme být dobří matematici, abychom si spočítali, kolik tak procentuálně vypadá Kopeckého příspěvek. Technici by možná měli, s nadsázkou řečeno, prozkoumat jeho kopačky, zda-li nemají uvnitř zlepšovák. Přesvědčila se o tom Polička, jak názorně vypadá, když to zkrátka padá. Odvezla si sedm „fíků". Nebylo co řešit. Domácí na hrací ploše kralovali.

A podobně „jednoznačně" si počínali také fotbalisté Libišan v Heřmanově Městci. Byť měli domácí několik gólovek a v první půli byli lepší, slova trenéra Josefa Kaufmana s tím příliš nekorespondují. „Pro domácí jsme byli příliš velkým soustem. Dusili jsme je po celý zápas a poté, co jsme vstřelili druhou branku, to už byla jen otázka skóre," uvedl při svém hodnocení trenér aktuálně pátého týmu tabulky.

Té vévodí stále Holice, jež jely hájit pozici do Chrudimi. Utkání se muselo líbit, protože oba celky předvedly vysoké nasazení a přetahovaly se až do poslední minuty. Remíza tomu sedí jako poklička na hrnec. A diváci? Ti si mohli lebedit, že viděli i pokutové kopy, po nichž domácí slavili.

Příjemným překvapením jsou výkony Moravské Třebové. Museli bychom zapátrat v paměti, kdy naposledy se Slovan vyjímal takhle vysoko. Ale parta šlape v kabině i na hřišti, což musí být někde vidět. A to i v případě, když se zrovna příliš nedaří. Soupeř z Třemošnice nepřijel jen bránit, ale chtěl si nějaký ten bod odvést. Dělal proto všechno, jenže přišla hrubka, která Slovanu zajistila těsné a hodně šťastné vítězství 2:1.

Stejným výsledkem skončil i duel Žamberk – Dolní Újezd. Domácí se trápili, naopak hosté podali asi nejlepší výkon v podzimní části. A jak to tak bývá, odklonilo se od nich snad všechno. I to když šel balón od tyče po brankové čáře do tyče a ven.
Nezkušený kádr Chocně hodně potrápil Svitavy. Ty vedly po gólu Ovada, ale do poslední vteřiny se musely o výsledek strachovat. Vítězství jim zajistilo i postup v poháru.

Poločas 4:2, konec 4:2. Divákům toho fotbalisté Hlinska a Moravan nabídli mnohem více do přestávky než po ní. Přesně naopak to bylo v Přelouči, kde hrála Česká Třebová. Té pomohl rychlý gól a také devět minut druhé půle, během nichž hosté třemi góly rozhodli o svém vítězství.

Událost kola
Tvrdý direkt po přestávce uštědřili českotřebovští fotbalisté protějškům z Přelouče. Devět minut jim stačilo, aby skóre z 1:0 posunuli na stav 4:0.

Zklamání kola
Třicet minut to šlo, šedesát dalších ne. Polička pak vyklidila pole, hráči se posadili do sedaček a jen přihlíželi, jak míč létá kolem nich.