Hosty z lavičky povede trenér Martin Pulpit, jenž po 11. kole nahradil Romana Westa. Pod novým koučem ještě Vítkovice nevyhrály, jejich neúspěšná série je podstatně delší. Tým z Ostravy prohrál v deseti zápasech za sebou. V úvodu sezony Vítkovičtí doma zdolali Prostějov a Táborsko, jinak zapisovali samé prohry.

V ÚTOKU BEZ LADRY

Pardubice se v utkání, které potřebují nutně zvládnout, budou muset obejít bez Tomáše Ladry. Ten odjel s reprezentačním výběrem do 20 let na turnaj do Španělska.

„Není to jednoduché. Zkrátka ho musíme nahradit jiným útočníkem, o kterém budeme přesvědčeni, že zápas zvládne," tvrdí pardubický trenér Jiří Krejčí.

Mladý útočník nechyběl ani v jednom utkání FNL a vstřelil dva góly. Kdo ho nahradí? Variant je více.

Jednou z nich je Michal Petráň, jenž se trefoval za rezervu. „Už trénuje třetí týden, alespoň na část zápasu bude rozhodně připravený," uvedl Krejčí, který má k dispozici dále Joela Kayambu, Dominika Fuska či Patrika Valentu.
Pak je tu ještě sedmnáctiletý David Huf. „Chodí ještě pomáhat dorostu, ale na zápas s Vítkovicemi ho budeme mít k dispozici," potvrdil kouč Pardubic.

Kvůli karetnímu trestu nemůže hrát obránce Petr Zavadil, oproti duelu v Třinci se vrací David Přibyl. „Klíčem k úspěchu bude to, abychom vzadu udrželi nulu, protože soupeř bude čekat na rychlé brejky. Pak je samozřejmě důležité, abychom vstřelili alespoň jeden gól," říká Jiří Krejčí před duelem s Vítkovicemi, který se hraje tradičně v sobotu dopoledne (10.15).