Co bylo z pohledu brankáře v tu chvíli nejdůležitější?
Snažil jsem si hlavně pohlídat moji stranu za zdí a neudělat úkrok napřed. Kdybych ho udělal, tak už bych se na tu střelu nedostal. Proto jsem se snažil čekat do poslední chvíle, naštěstí Táborský poslal míč na mou stranu a stihl jsem ho vyrazit. Střela sice nebyla moc prudká, ale zblízka, navíc s prodlouženou zdí. Moc jsem toho v tu chvíli neviděl.

U míče stáli dva hráči. Tušil jste, že bude střílet právě Ivo Táborský?
Přemýšlel jsem o tom, těsně před rozehrávkou jsme se dohodl s Honzou Jeřábkem, že mi ještě pojistí stranu za zdí. O to víc jsem čekal na mé straně, jestli to tam pošle. Naštěstí to dobře dopadlo.

Ještě o pár minut dříve jste musel zasahovat proti Čermákovi…

Tam se uvolnil sám na zadní tyči po rohovém kopu. Snažil jsem se co nejrychleji přemístit, protihráč mě trefil. Stačil jsem se ten prostor vykrýt.

Odpovídá průběhu utkání s Dynamem konečná remíza?

Po vítězství v Táborsku jsme chtěli přidat další výhru. Nějaké příležitosti jsme měli, byla tam i tyčka. V první půli Křížek vyrážel Kimovu střelu, ale na druhou stranu si i Budějovice vytvořily svoje šance. Když k tomu připočteme vyloučení a zbytek zápasu v deseti, tak ten bod musíme brát. Je to ale škoda, protože jsme chtěli zvítězit.

Přitom ještě deset minut před koncem se zdálo, že pomýšlíte na vítězství…

Přesně tak, nadechovali jsme se k náporu, kdy z toho vyústila tyčka a další dorážka. Po červené kartě už to bylo jen o tom, abychom utkání dohráli a nedostali zbytečně gól. Proti Budějovicím to bylo v deseti těžké.

Mohou vám poslední dva výsledky pomoci před důležitými zápasy v Třinci a s Vítkovicemi?

Řekl bych, že nás výhra na Táborsku, jak se říká, zdravě nakopla. Musíme respektovat kvalitu Budějovic, které jsou čtvrté. Potřebujeme v každém utkání sbírat body a nepřidávat je pouze po remízách. Jak s Třincem, tak s Vítkovicemi nejlépe vyhrát za tři body.