Dosavadní lídr z Vysokého Mýta vyšel naprázdno v Holicích, které jej po výhře 2:0 vystřídaly v čele. Většinou se hrálo na polovině soupeře a výsledek mohl být ještě vyšší.

„Soupeř nás nijak nezaskočil a naše hra odpovídala představám. Musím pochválit celý tým. Na hřišti nechybělo nic, důraz, disciplína, obětavost…,“ liboval si holický trenér Jiří Tesař.

Na druhou příčku se posunula Česká Třebová po výhře 3:0 nad Chocní. Výsledek ale klame, protože hosté měli nejméně šest gólových šancí, z toho tři v první čtvrthodině. I proto zůstávají jediným týmem soutěže, který na podzim dosud neskóroval.

Třebovská jmenovkyně z Moravy zdolala v kvalitním zápase celek Hlinska 2:1, což jí vyneslo zatím „bramborovou“ medaili. V tomto duelu pochvalme střelce R. Šatníka, Müllera, respektive Dostála, jejichž trefy do černého by prý nebyly bez nadějí na úspěch v soutěži Gól týdne.

Podobně pohledný zápas byl k vidění v Poličce, kde tým Třemošnice nenavázal na zlepšený výkon z předešlého kola. Po odchodu trenéra Miroslava Teplého na vlastní žádost je prý na spadnutí příchod nového kouče, který by měl být hráčům představen při úterním tréninku. Zřejmě ho čeká hodně práce na zlepšení psychiky jeho svěřenců, kteří zatím rozhodně nejsou takovou „štikou“, jako byli v minulé sezoně coby nováček krajského přeboru.
Za očekáváním zatím zůstává i jeden z favoritů, tým Svitav. Ten prohrál už druhý domácí zápas a začíná druhou polovinu tabulky. Soupeři ze Žamberka stačilo využít z minima maximum k překvapivému výsledku 1:2.

Rozdílně si vedli další dva nováčci ze Svitavska. Ambiciózní Cerekvice prohrála v Dobříkově 2:3, když všech pět branek padlo až v posledních osmnácti minutách. Litomyšl naopak doma zdolala Lanškroun 2:1 a oba novicové se tudíž drží ve středu tabulky.

Ze čtyř nováčků je na tom zatím nejhůře heřmanoměstecká Jiskra, která po debaklu u chrudimského Vodojemu 1:6 klesla až na samé dno tabulky, kde má jediný bod jako Choceň. Přitom v Chrudimi to dlouho nevypadalo na její půltuctový debakl. „Heřmaňák“ inkasoval sice už ve druhé minutě od kanonýra Michalce, ale zbývající góly padly až po změně stran.

Jedno je jisté už nyní a bylo to zřejmé již před sezonou. Krajský přebor bude tentokrát mnohem vyrovnanější než loni, kdy jasně kralovaly pardubická rezerva a Živanice. A to je jenom dobře!

#nahled|https://g.denik.cz/34/51/kp_sestava_4kolo_0911_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/34/51/kp_sestava_4kolo_0911.jpg|Sestava 4. kola krajského přeboru Pardubicka.#