Téma by mohlo znít: Je podle vás jarní část fotbalových soutěží v České republice zcela věrohodná? Aniž bychom chtěli nějak předjímat, tak devět z deseti dotázaných fanoušků vám odpoví ne! A někdy to vypadá, že činovníci dělají kroky k tomu, aby „přemluvili" i toho desátého. Jako třeba v krajském přeboru Pardubicka.

Snad i malé dítě ví, že bitvu o postup do divize svádějí Holice a Svitavy. Zatím na dálku. Je proto jasné, že zápasy těchto týmů budou ostře sledované. Navíc příští víkend se střetnou v přímém souboji. Jak je tedy možné, že řízením víkendového utkání Holice vs. Dobříkov byl pověřen Tomáš Andrle z Morašic? Můžete namítat, že Morašice jsou jen jedním z mnoha míst Svitavska. Ano, ale Andrle je navíc předsedou okresní komise rozhodčích. Ještě vám to nestačí? Tak vězte, že na lajně byl Pavel Schejbal ze Svitav…

Už samotnou nominací byli oba postaveni do nezáviděnihodné role. Klidně mohli pískat či mávat praporkem jako rozhodcovský Pán Bůh, ale pochybnostem nezabrání. Navíc Andrle přilil olej do ohně tím, že před klíčovou jarní řeží vyloučil Holicím opěrný sloup obrany, stopera Pištoru. Sice po dvou žlutých kartách, ovšem jelikož již byl dotyčný v jarní části poslán předčasně do kabin už podruhé, hrozí mu reálně vícezápasová stopka.

Už vidím ty zbrunátnělé tváře funkcionářů, kteří si přečtou tyto řádky. Pak budou lamentovat nad tím, jak novináři spekulují, hledají senzace tam, kde nejsou, štvou fanoušky proti nim. Omyl pánové: příčiny ke spekulacím si zavdáváte vy sami!

A trenéři? Ti už se do žádných hodnocení arbitrů nepouštějí. Poučili se minulostí. Nejsou za zelena utržení, protože vědí, že rozhodčí si vše mezi sebou řeknou. Slova typu: raději to tam nepište, jsou na jaře často používána. Hledají tak chyby u svého týmu. A upřímně řečeno, Holice neremizovaly s Dobříkovem 1:1, protože je „zařízli" rozhodčí. Mohou si za ztrátu samy. Jen Chvála zahodil čtyři šance.
„Hra byla vyrovnaná. Obě mužstva se snažila hrát po zemi a na obou stranách bylo několik gólovek. Na našem hřišti se představil dosud jeden z nejlepších fotbalově hrajících týmů," vysekl soupeři poklonu holický trenér Jiří Tesař.

Lídr soutěže potvrdil střeleckou mizérii posledních týdnů. Ve čtyřech kolech zaznamenal pouhé dva góly, které mu předurčily čtyři body. Druhý nejžhavější kandidát na postup je na tom se střeleckou potencí úplně stejně. Také Svitavy za zmíněné období skórovaly pouze dvakrát. Na rozdíl od Holic však vytěžily bodů sedm. Naposledy udolaly Chrudim B na jejím hřišti brankou v 89. minutě. Vypadá to, že nás v rozhodující bitvě nečekají nějaké brankové hody…