Holice – Litomyšl 1:0

Domácí mohli po prvním poločase sedět v kabině se svěšenými hlavami. Nestalo se tak jen kvůli střelecké impotenci barážového adepta. Přitom favorit vstoupil do utkání aktivně. V prvních deseti minutách pálil těsně nad Jedlička, Beran na hranici vápna prováhal správný okamžik na střelu. Místo pokračujícího tlaku Holice přenechaly taktovku hry hostujícímu týmu. V 15. minutě špatně zahrály ofsajd systém a Kristek upaloval sám na Brandu. Ke štěstí domácích se mu zamotal míč mezi nohama a vracející se Ručka s Pištorou ho odzbrojili. Opravnou zkoušku mohl Kristek složit při další akci. Jeho pokus po sólu odvracel z brány všudybyl Ručka. Ve 28. minutě Jedlička narýsoval přihrávku na Skalického, ovšem na brankové čáře zachraňoval Radimecký.

„Tento zápas se nám po herní stránce nevydařil, tak jak jsme si představovali. Bohužel díky zraněním jsem musel v sestavě učinit malé změny. Kluci, kteří dosud moc nehráli, dostali šanci, ale svým výkonem mě nepřesvědčili. Soupeř od úvodu ukázal, že se o body přijel poprat. V držení míče jsme sice měli převahu, ale to bylo asi vše, v čem jsme Litomyšl převyšovali. Po hrubých individuálních chybách v přechodu z obranné fáze do útočné jsme hostům nabízeli stoprocentní gólové šance. Ten je v náš prospěch bohudík neproměnil. Také jsme měli pár příležitostí ke vstřelení gólu, ale koncovka či samotné prosazení do koncovky vázlo," přiznává holický trenér Jiří Tesař.

Zatímco v první půli bylo šanci habaděj, v té druhé se odehrála bitva vesměs od vápna k vápnu. V 53. minutě holický soubor vystřihl akci jako ze žurnálu. Jedlička, uvolnil Kučeru, který si dvakrát vyměnil míč se Skalickým, ten se nebál vniknou do vápna a přízemní střelou otevřel a vlastně uzavřel skóre. Osm minut před koncem si domácí pořádně oddychli, když se Černého centrovaná střela zastavila jen na břevnu a střídající Kundera zaváhal před odkrytou bránou.

„Nakonec se nám podařilo vstřelit po krásné kombinaci rozhodující gól zápasu. Spasil nás levý bek Skalický, který díky svému věku a zkušenostem patří mezi naše mazáky. Kdyby v tomto zápase obě strany proměnily to, co měly, určitě by Litomyšl odjela s vítězstvím. Kdyby se ale proměňovaly všechny šance, pak by byly výsledky jako v hokeji. A to se prostě ve fotbale neděje. Mrzelo mě pár momentů, kdy někteří hráči přistoupili k určitým situacím trochu laxně. Jinak jsme naplno bodovali a to je v případě, kdy chceme soutěž vyhrát to nejdůležitější," má jasno Tesař.