Jak je váš tým připraven na jarní část dorostenecké ligy?

Já si myslím, že jsme v rámci našich možností udělali pro jarní část maximum. Mám dojem, že proti podzimu jsme se zlepšili. Teď uvidíme, zda to bude na soutěž stačit.

V zimní přestávce hýbala fotbalovým světem mládeže kauza Shejbal. Jak moc je pro vás velkým oslabením jeho odchod do sousedního Hradce Králové?

Říkám to už od jeho odchodu. Je to pro nás ztráta. Nejlépe za něj mluví čísla. Odešel nám hráč, který dal v podzimní části osm branek a na dalších pět nahrál. Je to obrovské oslabení a v současné době ho nahradit nelze.

Došlo během přestávky k nějakému doplnění kádru?

K posílení nedošlo zatím k žádnému. Navíc se nám vážně zranil nejlepší útočník přípravného období Štěpánek.

Jak je to s ním tak vážné, kdy se vrátí na trávníky?

Má přetržený vaz v kotníku. Čtyři neděle bude mít ortézu a na polovinu sezony pro nás bude nepoužitelný.

Vy jste si jistě vyhodnotil během podzimu, co vám ve hře týmu chybí. Na co jste se tedy zaměřili v přípravě?

Na můj vkus jsme na podzim dostávali hodně gólů, takže jsme se zaměřovali na obrannou fázi. Musím říci, že v některých přípravných zápasech se nám to dařilo a odehráli jsme i zápas s nulou. Trochu jsme pozměnili stoperskou dvojici, takže věřím tomu, že tolik gólů inkasovat nebudeme. Otázkou pochopitelně zůstává, kolik gólů budeme schopní dát.

Se kterým z vašich přípravných zápasů jste byl nejvíce spokojen?

Bylo tam víc povedených zápasů. Myslím, že i když jsme prohrálo 0:2 s Jihlavou, že jsme sehráli dobré utkání a byli určitě lepší než soupeř. Dobře jsme zahráli proti mužům Holic, kteří nás v letní přípravě deklasovali 0:6, ale teď s nimi remizovali 2:2. Povedlo se nám také utkání proti Hradci, se kterým jsme plichtili také 2:2. Vzhledem k tomu, že Jihlava i Hradec patří v lize mezi naše konkurenty, hodnotil bych tato utkání kladně.

V tabulce jste zatím poslední, věříte v záchranu dorostenecké ligy pro Pardubice?

Byl bych špatný trenér, kdybych nevěřil. Ale počítám, že to bude hodně těžké.

(rk)