Držíme dva primáty. Jeden je však neslavný. Ale nejdříve k té příznivější zprávě. Zástupce pardubického okresu vévodí po třech kolech tabulce krajského přeboru. Moravany jako jediný tým v soutěži ještě neztratily ani bod. Do čela je katapultovala hladká výhra na půdě letohradské juniorky.

Podstatně horší je pohled na poslední místo. Tam se po domácí prohře s Chocní přibili fotbalisté Horního Jelení. Kromě nuly na bodovém kontu zeje prázdnotou také kolonka vstřelených branek.

Důvod k radosti nemají ani v Pardubičkách. Sice přivezli z horké půdy Žamberku bod, ovšem v rukou už svírali tři. Holice naplnily svojí domácí čtyřgólovou normu, když porazily exdivizní Svitavy.

Žamberk – Pardubičky 1:1, p. 6:5
Luboš Pilař, trenér Pardubiček: „Utkání se mi i s odstupem času hodnotí velmi těžce. Před zápasem bych byl s bodem spokojený, ale po něm si troufnu říct, že jsme o dva další přišli. Byli jsme lepším týmem a domácí jsme nepouštěli do žádných šancí. Zahrávali sice spoustu standardních situací, ale ty jsme až na tu poslední zvládali. O vítězství jsme se připravili sami v devadesáté minutě, kdy jsme si nepohlídali samotný závěr zápasu. Darovali jsme Žamberku trestný kop, který využil ke střelení vyrovnávací branky. No a pokutové kopy to už je loterie. Díky nim získali domácí bod navíc."

Holice – Svitavy 4:2
Václav Velinský, trenér Holic: „Podařilo se nám zvítězit se silným soupeřem. Proto si zisku tří bodů velice ceníme, ač se výhra nerodila jednoduše. Už na šestou minutu nám hosté připravili budíček. Naštěstí jsme se opravdu probudili a do konce poločasu výsledek otočili. Další dvě příležitosti jsme zazdili. V první půli se hrál kvalitní fotbal z obou stran, což už se ale nedá říct o té druhé. Ta se nám herně nepovedla. Kazili jsme jednoduché přihrávky, neudrželi chvilku míč na svých kopačkách. Koledovali jsme si o vyrovnání a Svitavy v ten moment byly lepší. Využili jsme však dva brejky a zápas rozhodli. Opět jsme v domácím prostředí vstřelili čtyři branky, což by mohla být pozvánka i pro ty diváky, kteří stále nemohou přijít novému začátku hrací doby na chuť."

Letohrad B – Moravany 1:4
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Na letohradské mladíky jsme se pilně připravovali celý týden. Zásluhou dodržení stanovené taktiky jsme si odvezli tři body. Celý zápas jsme drželi taktovku hry. Využívali jsme veškeré chyby domácích hráčů a na konci první půlhodiny jsme vedli už 3:0, když se dvakrát trefil do černého Kříž a jednou Poláček. Bohužel v posledních deseti minutách prvního poločasu začal hlavní sudí Pavlas nepochopitelně veškeré verdikty obracet proti našemu týmu. Nad tímto jeho šprýmem se pozastavovali i domácí funkcionáři. Proto jsme v 38. minutě obdrželi tři žluté karty a následně i branku z několikrát opakované standardní situace. Pro mě nepochopitelné, ale ve druhé části zápasu již hlavní sudí opět nastavil stejný metr na oba týmy. Ale i tak bych rád poprosil komisi rozhodčích o maximální účast delegátů na zápasy krajského přeboru… Po zbytek utkání jsme kontrolovali hru a nadále využívali chyb domácích hráčů. Bohužel se střelecky ujalo pouze zakončení Kříže po přihrávce Poláčka. Pochvala směřuje k celému týmu za realizaci taktických pokynů a také vstřebání hluchých míst pana Pavlase. V tomto byli lepší než já."

Horní Jelení – Choceň 0:2
Roman Hendrych, hrající trenér Jelení: „Posvícenský zápas se pro nás hned od začátku nevyvíjel dobře. Už ve druhé minutě se zranil brankář Jozl a mezi tyče musel napochodovat mladý Starec. Na velmi těžkém terénu se hrál bojovný fotbal. Choceň byla herně vyzrálejší, my jsme fotbalovost nahrazovali neutuchající bojovností. Opět jsme doplatili na triviální chyby. Teď dokonce při autovém vhazováni, po kterém jsme inkasovali první gól. Naším největším problémem, je ale to že neproměňujeme šance. Jak je známo, bez vstřeleného gólu se bohužel bodovat nedá. Myslím si, že jsme si remízu zasloužili, i když Choceň opravdu byla na míči lepší. Musím pochválit celý mančaft za bojovnost. Z jednotlivců vyzdvihuji Starce, který se s nelehkou situací popasoval výborně a a rovněž Velinského."