Druhé dějství v nejnižší krajské soutěži nabídlo zdejším zástupcům přivětivější tvář než úvodní. Přelouč a Mikulovice vyzkoušely jako první sílu nováčků. Představitelé obou týmu měli ze zápasů obavy, ale ty se ukázaly jako liché. Jestli není lepší raději o soupeři nic nevědět… Překvapením zavání výhra dalšího novice nad favoritem. Předcházející věta patří Holicím B a Rozhovicím.

Přelouč – Zámrsk 5:0
Nováček přijel s některými staršími hráči, a to byla voda na přeloučský mlýn.
Václav Slavík, trenér Přelouče: „Hosté byli pomalejší, nicméně do třicáté minuty drželi krok. Spíše než jejich zásluze, bych to přičítal naší střelecké nemohoucnosti. Po první brance jsme začali na hrací ploše kralovat. Pak jsme přidali druhou a sok rezignoval. Po pauze jsme hru kontrolovali. Příjemným překvapením je forma Jezdinského, který si dělal, na hřišti co chtěl. Když se k němu přidali ostatní, bylo radost se na náš fotbal dívat. Dále chválím Pištoru a Kocha. Celý mančaft zaslouží pochvalu za defenzivní činnost.“

Mikulovice – Bítovany 6:1
Celý týden strašil domácí hráče rozhovický debakl. Do utkání však nastoupili s čistou hlavou a pošramocenou reputaci si napravili.
Zdeněk Formánek, trenér Mikulovic: „Po drtivé prohře, nikdy nevíte, co můžete od dalšího zápasu očekávat. Před utkáním bylo jasné, že musíme o hodně zlepšit defenzivní činnost celého mužstva. K tomu nám napomohl také vedoucí gól. Po něm jsme se mohli soustředit na obranu a vyrážet k protiútokům. Soupeř nám ulehčil úlohu v tom, že se po celý zápas snažil útočit. Prakticky zapomněl bránit a my se celkem snadno dostávali do brankových příležitostí. Pochvalu zaslouží celý kolektiv za to, jak se rychle zvedl po Rozhovicích. Z jednotlivců bych vyzdvihl, Pavla Vencla a Valského.“


Rosice – SK Chrudim B  1:0
Rosice sehrály zrcadlové utkání jako v prvním kole na hřišti AFK Chrudim B. Skóre otevřely po hodině a na jedinou branku také vyhrály.
Václav Krupička, trenér Rosic: „SK Chrudim byl podle předpokladů nebezpečný při standardkách. Především v první půli jsme měli štěstí, že jsme neinkasovali. Hráli jsme totiž špatně, bez pohybu, bez střelby. Soupeř nás tlačil a já nevím proč, nohy mých svěřenců svazovala nervozita. Po přestávce jsme podali diametrálně odlišný výkon. Pomohl tomu příchod Remeše a Wohlhöfnera, kteří na hrotu rozhýbali naší hru. Po vstřelení branky jsme byli lepší a až na hektický závěr, kdy soupeř mocně usiloval o vyrovnání i jistější. Chválím gólmana Frintu, Skokana, Záveského a Pokorného.

Holice B – Rozhovice  3:1
Nováček si vyšlápl na jednoho z horkých kandidátů postupu. Dvě branky přitom vstřelil z pokutových kopů.
Stanislav Šedivka, trenér Holic B: „Jsem spokojen po všech stránkách. Hosty ukolébalo vedení a zřejmě si mysleli, že půjde vše samo. Náš vyrovnávací gól je zaskočil a od té doby se již prakticky na nic nezmohli. Naopak nás bylo po přestávce plné hřiště a převahu jsme využili ke vstřelení dvou branek. V těch chvílích jsme byli, běhavější i důraznější. Důležité bylo, že po vyrovnávacím gólu kluky opustila nervozita a minutu od minuty si více věřili. Při obou našich penaltách, hosté neprotestovali. Chválím celý mančaft, vynikli Jakub Englich, Ručka, Lajvr a Hrubý.

Kameničky – Horní Jelení 2:2
Domácí sice skórovali jakpo první, ovšem remízu honili na poslední chvíli.
Stanislav Karvánek, trenér Jelení: „Bylo to dost tvrdé utkání, ovšem v duchu fair play. Nezalekli jsme se důrazu domácích a opláceli stejnou mincí. Kameničky otevřely skóre po nádherně trefeném trestňáku. Ve druhé polovině první pětačtyřicetiminutovky se nám během chvíle podařilo otočit stav. Od té doby jsme byli až do šedesáté minuty lepší. Pak dostal Branda druhou žlutou a soupeř nás zmáčkl. Jeho tlaku jsme podlehli až v závěrečné minutě, kdy se do sítě odrazila střela od chumlu hráčů. Remíza je asi zasloužená, ale když dostanete góla prakticky s konečným hvizdem, tak to vždy naštve. Chválím celý kolektiv za nezměrnou bojovnost, z jednotlivců pak Šmidberského a Pecivála.“