Povinná četba… V Libišanech na podzim frčí novela skotského spisovatele Roberta Louise Stevensona s názvem Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Jedná se sice o dvě jména, ovšem o jednu postavu. Obrana nováčka soutěže doma popisuje pana Hydeho jako toho zlého z dvojice. Venku z ní by ale už měl doktor Jekyll radost.

Libišany senzačně remizovaly na půdě vedoucích Slatiňan. Už méně se z plichty radují v Přelouči, i když v penaltách získali o bod více než jejich okresní rival. Co ale mají říkat v Moravanech, které po výborné první půli „utřely" u chrudimské rezervy. No a Třemošnice přeřízly Holicím šňůru 23 zápasů bez prohry v základní hrací době.

PŘELOUČ – H. MĚSTEC 2:2
penalty 5:3
Václav Sůra, trenér Přelouče: „Vzhledem k tomu, že jsme honili remízu na poslední chvíli, jsme se dvěma body maximálně spokojeni. Do zápasu jsme vstoupili nadějně. Koch šel sám na gólmana, ovšem jako již poněkolikáté sólo trestuhodně zahodil. Soupeř odpověděl standardkou, po které dal trochu šťastný gól. Jinak v první půli jsme hráli slušně. Vančura nejdříve netrefil odkrytou bránu a pak Řezníček vyrovnal z penalty, které předcházel kiks brankáře Kouby. Po změně stran jsme znovu kapitulovali po standardní situaci, přestože jsem na ně v kabině upozorňoval. Celý druhý poločas se pak proměnil v dobývání hostující svatyně. Naštěstí dvě minuty před koncem se prosadil důrazný Novák. Penalty jsme tentokrát zvládli. "

TŘEMOŠNICE – HOLICE 2:1
Tomáš Chlumecký, trenér Holic: „Dnešním zápasem skončila naše šňůra třiadvaceti zápasů bez prohry v základní hrací době. Domácí nás předčili v bojovnosti i obětavosti a zaslouženě zvítězili."

SLATIŇANY – LIBIŠANY 0:0
penalty 4:2
Josef Kaufman st., trenér Libišan: „Kdysi dávno se této taktice říkalo Prešovský beton. Pro utkání ve Slatiňanech jsem ho trošku namíchal. No a soupeř, i když střílí v soutěži hodně branek, si s ním nevěděl rady. Musím pochválit manšaft za splněnou defenzivní taktiku. Na druhou stranu jsem trochu zklamaný, protože v směrem dopředu jsme nevymysleli vůbec nic. I když jsme vše podřídili obraně, tak občas jsme nějaký zub mohli vystrčit. Musím ale přiznat, že jsme nebyli schopni zahrozit. Každopádně bod je pro nás, v situaci, kdy nás je jak do mariáše, výborný."

CHRUDIM B – MORAVANY 3:2
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Kdybychom odehráli druhý poločas tak poctivě a plnili pokyny jako v prvním, mohli jsme si odvézt nějaké body. Bohužel někteří jedinci tak opět nečinili a proto jedeme s prázdnou… Nechápu, že jim nevadí zodpovědná práce zbytku týmu. Tito borci umožnili Chrudimi vyhrát. Takhle se o body nehraje!"