Dva hlavní chody fotbalového jídelního lístku… Pardubická rezerva má před sebou střet s týmem ze sousedního kraje i nejbližším v tabulce. Holice venku podstoupí souboj vítězů obou krajských přeborů ve východních Čechách. 

Neděle 16.00: FK Pardubice B (11. místo, 8 bodů, 13:15) – 1. FK Nová Paka (10. místo, 9 bodů, skóre 11:15). Pod Vinicí hřiště číslo 2.
Pardubická juniorka se střetne se sousedem v tabulce. Motivace je jasná. Případná výhra posune domácí před svého soupeře.
„V domácím prostředí si už nesmíme dovolit žádnou bodovou ztrátu. Dolní polovina tabulky se totiž začíná vyrovnávat.  Zezadu se na nás tlačí další týmy. Vítězství by nás dostalo do klidnějších vod," má jasno pardubický trenér Jaroslav Míchal.
Nová Paka by neměla patřit k neřešitelným rébusům. V loňském sezoně sice Pod Vinicí vedla 2:0, ovšem pak jí tam „napadalo" šest gólů v řadě.

„O soupeři mám kusé informace. Co sleduji její výsledky, tak na domácím hřišti je daleko silnější než venku. V každém případě si s ní musíme kombinační hrou a vysokým nasazením poradit," naznačuje plány kouč.

Nová Paka je úplně jiným soupeřem než Jirny. Zatímco u suveréna soutěže spoléhali mladíci na brejky, teď budou bušit do plných.
„Ale pozor. Ve druhém poločasu v Jirnech jsme zdolávali obranný val. Takže jsme si to trochu vyzkoušeli. Předpokládám, že Nová Paka nebude tak kvalitním týmem jako vedoucí celek," přemítá Jaroslav Míchal. Tip Deníku: 1

Sobota 14.00: Sokol Lhota pod Libčany (12. místo, 8 bodů, skóre 13:17) – SK Holice (16. místo, 1 bod, 4:22).
Před minulým utkáním holický lodivod prohlásil, že v případě prohry začnou týmu existenční starosti. Semily u něj vyhrály a Holice mají na krku ještě větší balvan, který je táhne ke dnu.

„Situace je velmi špatná. Na předposledního ztrácíme už šest bodů, což jsou dvě výhry. Sice na střed tabulky to jsou tři, ale v divizi budeme s naší střeleckou potencí těžce získávat plný počet bodů," tuší holický trenér Jiří Tesař.

Jeho týmu se bodově nedaří, navíc si na něj zasedla smůla v podobě zranění zahraniční posily. To aby se z kouče stal psycholog…
„Něco na tom bude. Ale nemohu říct,  že hráči jsou na tom psychicky špatně. Tým má silného ducha. Mazáci jako Pištora a Kopřiva dokážou vždy v kabině hustou náladu uvolnit (smích). Kluci fotbal hrát umí, a na hřišti se snaží plnit úkoly jak mají. Je ovšem pravda, že každá chyba nás něco stojí. A to nám prostě na psychice nepřidává," přiznává holický kormidelník .

V brzkém sobotním odpoledni se představí Holice ve Lhotě pod Libčany. Nováčci  se znají z přípravy. Nejen před touto sezonou. Lhota by mohla být pro Holice podobně jako Semily hratelnějším týmem než některé ostatní.

„Se Lhotou máme pár přáteláčků odehráno. Vždy jsme s ní sehráli vyrovnaná utkání, takže nečekáme nic lehkého. Navíc hrajeme na půdě protivníka, což je pro něj velmi velkou výhodou.  Dostatečně velkým upozorněním jsou výhry Lhoty proti silným soupeřům – Dobrovici a Ústí. Dát Dobrovici pět gólů, to se asi jen tak někomu nepovede. Nicméně začínáme od nuly a já chci aby kluci podali stejný výkon jako proti semilskému týmu. Pokud budeme soupeře přehrávat, tak to jednou vyjde," říká Tesař.

Lhota byla ještě před měsícem stejně darebná jako Holice. Na jejím příkladu je vidět co s týmem udělá jedná výhra. Po debaklu na Tesle je jako vyměněná. Sedm bodů za tři kola a jako bonus skóre 10:2.

„Jedno vítězství opravdu může tým nakopnout a posunout o dost výše. Chceme makat dál a o tuto soutěž se ještě hodně popereme," burcuje Jiří Tesař."Tip Deníku: 0