Tak to bychom měli… Moravany si mohou odškrtnout nenáviděného soupeře. Kdykoliv se v posledních letech s Třemošnicí střetly, vždy byly nuceny pít čaj z pelyňku. Nejvíc mají v paměti domácí prohry  z roku 2009 (1:6) a také z podzimu této sezony (2:4). V sobotu jí částečně splatily dluhy. V záchranářském střetu Holice udržely na uzdě Heřmanův Městec.

Holice – Heřm. Městec  3:0
Václav Velinský, trenér Holic: „Ohledně výsledku jsem na výsost spokojen. S předvedenou hrou už to bylo horší. Jednalo se o bitvu na válečném poli, ale to se v podobných soubojích o šest bodů stává. Hrálo se o hodně a s fotbalem to nemělo nic společného. Na hřišti se kluci pouze řezali a kopali. Zkrátka pořádný mydluňk. Balón furt létal vzduchem, hrůza. Jak už to v záchranářských duelech bývá, hodně naznačil první gól. Ten jsme vstřelili my, když se po rohovém kopu a následné skrumáži prosadil Chvála.
Zkraje druhého poločasu začal soupeř hrát fotbal. Zatlačil nás, až jsme se lekli, aby se neopakovala situace z České Třebové. Naše obavy ovšem zahnala hrubka hostujícího hráče. Před vlastním vápnem ztratil míč, Krpata ho předložil Václavkovi před bránu a on prakticky do prázdné skóroval. Nedařilo se nám ale pořád  dát balon na zem. Za to jsme prokázali větší důraz hlavně při standardkách. To potvrzuje jenom fakt, že i třetí gól jsme dali po rohu. Znovu se prodral k míči Chvála a tentokráte rozvlnil síť hlavou. Základ naší důležité výhry spatřuji v tom, že jsme vyhrávali osobní souboje. A také v tom, že jsme vydrželi hrát celý zápas. Teď k tomu ještě přidat trochu fotbalu. Zatím jdeme postupnými krůčky. Chválím všechny kluky za nasazení, navíc pak Chválu, který dal lekci ofenzivním hráčům."

Choceň – Pardubičky 4:0
Luboš Pilař, trenér Pardubiček: „Do zápasu jsme šli s jasnou taktikou: co nejdéle udržet bezbrankový stav. Plány nám ale zhatila už čtvrtá minuta, kdy jsme udělali chybu. Při špatném odkopu se k míči dostal soupeř a šťastnou střelou přehodil Vlčka. Tento gól  určil ráz celého utkání. V něm byli domácí ve všech směrech lepší. My jsme měli velkou šanci před koncem prvního poločasu. Při dvougólovém manku jsme zahrávali standardní situaci, ale z malého vápna jsme přestřelili bránu. Tento moment nám sebral šanci ještě se zápasem něco udělat. Hned po změně stran jsme totiž inkasovali po faulu dorostence Kořínka z penalty třetí gól a bylo hotovo. Přesto chci hráčům poděkovat za to, že zápas nezabalili a pořad se snažili jasnou výhru Chocni znepříjemnit. Domácím gratuluji k vítězství a hlavně k předvedené hře."

Třemošnice – Moravany 0:3
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Do Třemošnice jsme odjížděli s chutí odvézt si body a tak se i stalo. Nejdříve Kříž v 18. minutě za deset vteřin dvakrát rozezvučel břevno. Protivník vzdoroval do 32. minuty, kdy se po přihrávce  Imramovského dostal k míči na šestnáctce Kříž a nezištně ho uklidil za tyč. Vzápětí  domácí brankář zlikvidoval sólo Nováka. Ve 40. minutě zahrál rohový kop Formánek a na zadní tyči se objevil Kříž, který zvýšil náš náskok. Ještě do konce poločasu mohl uzavřít hattrick, tváří v tvář brankáři však neuspěl.
Třemošnice po přestávce přeskupila řady a rozhodla se hrát na tři obránce. Vytvořila si sice menší převahu ve středu hřiště, ale bez výsledného efektu. My jsme pokračovali v neproměňování šancí za vydatného přispění Bendy, který pochytal, nebo povyrážel hlavičku Poláčka po rohu, střelu Kříže i tutovku Nováka. Naše trápení v koncovce pokračovalo. Novák sám před brankářem netrefil vymezený prostor, Formánkova hlava těsně minula tyč a Hermann z deseti metrů minul. Až v poslední minutě palič Novák dotáhl do gólového konce svůj samostatný únik.
U domácích zlobil pouze zkušený Šebek a velmi dobře chytající Benda. Jinak mladíci nám nebyli konkurence schopní. Chválím tým za dobrou organizaci v obraně, nasazení a střelce Kříže."