Poslední utkání sehrál Hradec v Pardubicích v červenci 2011. Jak to v Pardubicích vypadalo si prohlédněte ve fotogalerii.

Mimořádná bezpečnostní opatření doprovázejí zápas posledního kola Fotbalové národní ligy, ve kterém budou „votroci" usilovat o návrat do první ligy.

Kdo chce vidět vysoce atraktivní a mezi fanoušky vyhrocené fotbalové derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové (4. června, 18.00), musí při koupi vstupenky předložit platný občanský průkaz. Jinak lístek nedostane! Nařízení platí pro fanoušky obou táborů.
„Bezpečnostní opatření budou hodně přísná,  nechceme nic podcenit. Už tři a půl týdne před utkáním jsme začali jednat s policií a se svazem," říká Vít Zavřel, sportovní manažer pardubického klubu.

Vstupenky se budou prodávat jen na základě předložení občanského průkazu. Každý návštěvník bude při vstupu na stadion vyfocen, v samotném areálu bude instalován moderní kamerový systém, který je během chvíle schopný identifikovat aktéry případných nepokojů. „Svazem nám bylo něco doporučeno a my to plánujeme dodržet, chceme minimalizovat rizika," tvrdí Vít Zavřel.
Přísná pravidla budou platit i pro pohyb na stadionu Pod Vinicí.

Na základě pokynů Policie ČR nebudou do sektorů, které jsou vyhrazené druhému klubu, vpuštěni diváci s klubovou symbolikou (šály, čepice, atd.) Pokud tedy půjde příznivec FC Hradec Králové do jiného sektoru než do sektorů 
B + E, které jsou zarezervované pro hradecký tým, nesmí mít na sobě hradecký dres, šálu, čepici a další. To samé platí i obráceně.

Ve čtvrtek začíná prodej vstupenek pro hradecké fanoušky, který se bude odehrávat výhradně na Všesportovním stadionu od 16 do 18 hodin. Klub dostal 500 lístků (400 do kotle, 100 na tribunu).  V případě, že se lístky neprodají, bude oznámen další termín prodeje.

Manuál pro fanoušky
Datum utkání: Protože vedení soutěže se rozhodlo přeložit kompletně program posledního kola FNL, má derby FK Pardubice – Hradec Králové jiný termín. Uskuteční se ve středu 4. června 2014 s časem výkopu v 18.00 hod. Konat se bude na  stadionu Pod Vinicí.
Ceny vstupenek: Utkání provázejí zvýšená bezpečnostní opatření, která jsou velmi nákladná, proto došlo ke zvýšení cen vstupenek. Ty se upravují takto: Hlavní tribuna 100 Kč, ostatní sektory 80 Kč, zlevněné vstupné (děti do 15-ti let, ženy, důchodci – vyjma hlavní tribuny) 50 Kč. Majitelů permanentních vstupenek na zápasy FK Pardubice se pohyb cen pochopitelně netýká. FC Hradec Králové obdržel vstupenky do ostatních sektorů nezlevněné.
Vstupenky jen na jména: Na základě požadavku Policie ČR se vstupenky na utkání budou prodávat na konkrétní jména. To znamená, že při prodeji vstupenek je nutné nahlásit jméno, příjmení a datum narození každého majitele vstupenek. Bez těchto údajů nebude vstupenka prodejná.
Občanské průkazy s sebou: Na utkání je nutné mít s sebou občanský průkaz. Je to nutná podmínka, kterou požaduje Policie ČR. Bez platného občanského průkazu Policie ČR nevpustí nikoho do prostor stadionu.
Prodej vstupenek – Pardubice: Vstupenky na utkání FK Pardubice – Hradec Králové je možné zakoupit od pondělí 26. května 2014 na tradičních místech: v prodejně Mida Sport (Palackého 1930, Pardubice), nebo v restauraci na stadionu Pod Vinicí.
Hradec Králové: Vstupenky na utkání FK Pardubice – Hradec Králové do sektorů hostí (kotel + tribuna) je možné zakoupit ve čtvrtek 29. 5. 2014 od 16.00 hodin na Všesportovním stadionu. Vstupenky do sektorů určených pro příznivce hostí distribuuje výhradně klub FC Hradec Králové.