Železnice. To jest pojem, který spojuje oba okresní rivaly. Přelouč i Moravany leží na trase Praha – Česká Třebová. A v obou stanicích téměř nezastavují rychlíky. Ale nováček však bude muset jeden rozjetý rychlovlak zastavit holýma rukama. V případě fotbalisté se více hodí nohama. Kalužovci totiž v poslední době připomínají Pendolino.

Pardubické béčko přivítá vedoucí Poličku. A v případě tříbodové výhry se může přes lídra přehoupnout. Klidně i do čela tabulky. To by však musely zaváhat i Holice, které hrají u chrudimské rezervy.

Sobota 10.15: MFK Chrudim (6 místo, 18 bodů, skóre 17:10) – SK Holice (2., 21 b., 20:10).
Václav Velinský, trenér Holic: „Do utkání jdeme s cílem neinkasovat a naopak se pokusit vstřelit nějakou branku. Budeme chtít vycházet ze zabezpečené obrany a vyrážet do rychlých brejků. Soupeř je kvalitní a jistě jako vždy proti nám, bude zdatně posílen hráči áčka. Přesto chceme získat nějaké body."
Tip Deníku: 1

Sobota 15.30: FK Pardubice B (4., 19 b., 24:14) – SK Polička (1., 21 b., 19:7)). Hřiště č. 2.
František Kovárník, trenér Pardubic B: „V dnešním odpoledni přivítáme vedoucí celek tabulky a na utkání se velice těšíme. Chceme bodovat naplno a tím potvrdit, že dva vítězné venkovní zápasy nebyla náhoda. Hráči jsou zdraví. Se sestavou nemáme problém, nicméně oproti minulému zápasu provedeme výrazné změny."
Tip Deníku: 1

Neděle 15.30: TJ Sokol Moravany (8., 15 b., 18:14) – FK Přelouč (10., 12 b., 9:18).
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Marodi se dávají dohromady, tak proti Přelouči nastoupíme v plné síle. A protože chceme být v tabulce výše musíme bodovat v plné výši. Ze strany hostí očekávám stálou produkci. Tedy kvalitní defenzivu a brejkové situace jejich letců."
Václav Slavík, trenér Přelouče: „Náš soupeř je momentálně pěkně rozjetý, takže nás zítra čeká velice těžký zápas. Co jsem u mužstva tak si opravdu nepamatuji, že bychom v Moravanech někdy bodovali. Tak doufám, že to teď změníme. Až na Kocha, který i přes herní vytíženost stále laboruje se zraněním, jsme kompletní."
Tip Deníku: 1

Divize C
Sobota 10.15: Olympia HK (2. , 23 b., 26:7) – TJ Sokol Živanice (1., 24 b., 33:11).
Souboj o první místo uvidí dnes fotbalová příznivci v Hradci. Bývalými ligovými hráči našlapaná Olympia přivítá neméně silné Živanice.
Tip Deníku: 1