Škodná v revíru… Tak už to vypadá, že se někdo vloupal do muničních skladů našich zástupců v nejvyšší krajské soutěže. A před víkendovými manévry jim odcizil veškeré střelivo. Přeloženo do fotbalové mluvy: ani jeden z nich nedokázal dotlačit míč do sítě soupeře. Na druhou stranu kromě Jelení, které po druhé za sebou utrpělo sedmigólový debakl, zbývající trojlístek neinkasoval.

Dva zápasy dospěly do penaltového rozstřelu. V derby Pardubičky rozesmutnily domácí příznivce Moravan. Vedoucí Holice nechaly bod na víc v Poličce.

Chrudim B – Hor. Jelení 7:0
Roman Hendrych, hrající trenér Horního Jelení: „Znovu se jednalo o zápas kočky s myší. Sice jsme odjeli do Chrudimi bez pěti hráčů základní sestavy, ale i kdybychom byli kompletní, tak bychom tam prohráli. Od začátku jsme nestíhali vůbec v ničem a prohra 0:7 je pro nás ještě milosrdná."

Polička – Holice 0:0 penalty 3:2
Václav Velinský, trenér Holic: „Podali jsme hanebný výkon. Po celý zápas jsme se nedokázali vyrovnat s těžkým terénem a hrou domácích. Utápěli jsme se ve složité kombinaci, která nikam nevedla a vůbec jsme nebyli schopni ohrozit bránu Poličky. Ta byla v zápase důraznější, pohyblivější a nebezpečnější. My hledali chyby v terénu, v rozhodčím i ve spoluhráčích. Takhle mančaft, který vede krajský přebor nehraje a na hřišti nevystupuje!"

Moravany – Pardubičky 0:0 penalty 4:5
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Dlouho jsme se nedokázali vypořádat s důraznou hrou hostujících hráčů, kteří z ní těžili a hrozili ze standardních a brejkových situací. Až koncem prvního poločasu jsme se z tohoto bloku pomalu dostávali a po pasu Sokola na Poláčka musel poprvé gólman hostí Vlček zabraňovat vstřelení branky. Ve druhé půli jsme dobývali bránu soupeře, který se uzamkl na své polovině a jen čekal na naše chyby. Vytvořili jsme si dvě stoprocentní příležitosti, které v tomto utkání gólově neplodnému Poláčkovi vychytal Vlček. Ale i Pardubičky si mohly odvézt všechny body. V poslední minutě po zaváhání obránce, Krejčího vyčapal Branda. Následující pokutové kopy již byly loterií. Děkuji hráčům za bojovnost, kompaktní hru v obranné činnosti dobře organizovanou oběma stopery. Také za vůli jít za vítězstvím, ale chyběla tomu ta třešnička v podobě vstřelení gólu. Tu si zřejmě necháváme na další derby v Holicích. Nad rámec chválím B. Brandu, Kříže a mladíka M. Lukase."

Luboš Pilař, trenér Pardubiček: „Po velké kritice, kterou jsem učinil po minulém utkání, si hráči vzali má slova k srdci. V derby předvedli přesně to, co po nich vyžaduji a co nám v minulých zápasech hodně chybělo. Tedy zápal pro hru a velké nasazení. Podle mého názoru jsme tímto Moravany překvapili a v určitých fázích zápasu i přehrávali. Při troše štěstí před samým závěrem střetnutí jsme mohli rozhodnout v normální hrací době. Penalty to už je loterie a tam se to štěstíčko přiklonilo k nám. Mužstvo bych chtěl tentokráte pochválit za disciplinovaný a bojovný výkon. Navíc mně udělal radost Žďára, který po minulém zápase nastupoval pod obrovským tlakem. Na levé straně obrany podal výkon, který je hoden krajskému přeboru."