Letohrad – Ústí n. O. 1:2
František Dvořák, trenér FK OEZ Letohrad: „Jako utkání dvou rozdílných poločasů by se dal zhodnotit tento zápas. 
V prvním poločase jsme byli lepším týmem, snažili se o kombinaci a drželi míč častěji na svých kopačkách. Ve druhém poločase se karta obrátila. S těžkým terénem si hosté poradili daleko lépe než my. Bylo jasné, že kombinace půjde stranou a budou rozhodovat standardní situace. V nich jsme si bohužel počínali tak naivně, že jsme ze dvou dostali velice laciné branky a o vedení přišli."
Vladimír Chudý, trenér TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: „Odehráli jsme utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním byl Letohrad jednoznačně lepší a zaslouženě šel do vedení. My jsme se trochu zvedli ke konci první půle, ale bylo to málo. 
V kabině jsme si řekli, že pokud chceme uspět, tak musíme zvýšit aktivitu a zlepšit pohyb, jinak nemáme šanci. To se nám podařilo, byli jsme jednoznačně lepší my a díky dvěma standardním situacím jsme vystřelili dva góly a zvítězili. Pro domácí je to kruté, ale takový je fotbal."

Náchod – Pardubice B 5:1
Milan Biederman, trenér FK Náchod: „Prvních pětadvacet minut jsme byli lepší, dobře jsme kombinovali, vypracovali si dvě, tři brankové příležitosti, ale neproměnili jsme je. Pak po nepřesnostech rozhodčího jsme se nechali vyvést z koncentrace a soupeř byl do konce poločasu lepší. V kabině jsme si vše v klidu řekli a do druhého poločasu jsme začali kombinovat, lépe se pohybovat a hlavně se soustředit na hru, což přineslo úspěch. Snad z nás už konečně spadla deka, která na nás ležela a věřím, že zlepšený výkon přeneseme i do posledního utkání v Českém Brodu."
Kamil Řezníček, trenér FK Pardubice B: „Do Náchoda jsme odjížděli s torzem mužstva a s nadějí, že bychom chtěli uhrát nadějný výsledek. Toto se nám dařilo celý první poločas, který jsme vyhráli. Jenže jsme museli vystřídat útočníka Klátila a od té doby to s námi šlo z kopce. Soupeř otočil výsledek, ale stále to bylo o kontaktním gólu. Po vyloučení Peška existovalo na hřišti již pouze jediné mužstvo. My už jsme nebyli konkurenceschopní. Náchod nás dorazil dalšími góly a utkání v pohodě dohrál."

Trutnov – Vysoké Mýto 2:2 penalty 5:4
Miloš Dvořák, trenér MFK Trutnov: „Remíza je asi spravedlivá. V prvním poločase jsme byli lepší my a také jsme to potvrdili krásným gólem. Ve druhém poločase bylo více ve hře Vysoké Mýto. V závěru jsme hráli vabank a myslím, že zaslouženě jsme vyrovnali."
Jiří Koukol, vedoucí mužstva SK Vysoké Mýto: „Chtěli jsme bodovat naplno, ale bohužel se nám to nepovedlo. Domácí začali lépe a zaslouženě se ujali vedení. My jsme měli příležitosti v závěru poločasu, ale vyrovnat se nám podařilo až na začátku druhé půle. Po přestávce jsme byli určitě lepším mužstvem a dostali jsme se i do vedení, jenže v poslední minutě jsme o něj zase přišli. A v penaltách jsme nevytěžili ani ten druhý bod."

Jablonec n. J. – Živanice 2:2, penalty 3:2
Josef Košátko, trenér TJ Sokol Živanice: „Začátek utkání nám vyšel nad naše představy. Byli jsme velmi aktivní, čímž jsme domácí evidentně zaskočili. Dali jsme dva góly a všechno se pro nás vyvíjelo dobře. Jenže zhruba od dvacáté minuty soupeř zvýšil agresivitu i pohyb. My jsme naopak opouštěli pozice a naše organizace hry nebyla optimální. Ke všemu jsme neudrželi vepředu míč. Velmi lacino jsme ho ztráceli, čímž jsme Jablonci umožnili dostat nás pod tlak. Dostali jsme gól po hrubé chybě našeho obránce. Do druhé poločasu jsme nastoupili s tím, že budeme hrát z bloku, na soupeře si počkáme a pak vyrazíme do rychlého protiútoku. Celkem jsme odolávali do té doby, než přišel zkrat Buriánka, který si nepochopitelně vstřelil vlastní gól. V penaltách nám znovu chybělo sebevědomí."

Dvůr Král. – Benátky n. J. 2:3
Miroslav Chalupa, trenér TJ Dvůr Králové: „V prvním poločase hosté využili nedůslednosti v naší obranné činnosti 
k získání dvoubrankového vedení. Ve druhé půli, i přestože se nám hra nedařila podle našich představ, hráči bojovností a vůli dokázali smazat dvoubrankové manko a snažili se strhnout vedení na naši stranu. V devadesáté minutě jsme ale po hrubé chybě přišli úplně o všechno."

Dobrovice – Týniště n. O. 5:1
Vladimír Pacholík, asistent trenéra SK Týniště nad Orlicí: „Tým Dobrovice má na divizi nadstandardně kvalitní tým. Do čtyřicáté minuty se nám dařilo s favoritem držet krok. Vedli jsme brankou Krejčíka, ale na konci prvního a druhého poločasu jsme během pěti minut utkání ztratili. Domácí nás přehráli a zaslouženě zvítězili."

Turnov – Č. Třebová 4:2
Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová: „Utkání jsme začali dobře a v deváté minutě jsme vedli o dvě branky, navíc domácím byl v 16. minutě vyloučen hráč. Bohužel jsme pak v hlavách neudrželi koncentraci a naše individuální chyby a kvalita soupeře v ofenzivní činnosti vedly ke třem obdrženým brankám v naší síti během šesti minut. Z tohoto průběhu jsme se vzpamatovávali až do konce poločasu. Ve druhém poločase jsme se snažili být aktivnější, ale brzdily nás nepřesnosti v kombinaci a do vyložených šancí nás dobře hrající domácí nepouštěli. Kvalita soupeře, naše nezkušenost a tragických šest minut rozhodlo o tom, že Turnov zaslouženě vyhrál."

Podzim míří do finiše, Holice blízko k půlmistrovi. Komentář ke krajskému přeboru, střípky z víkendu a další zajímavosti najdete v úterním vydání Deníků nebo jejich elektronické verzi na straně 16. Více o předplatném najdete v horním rámečku.